2022 31. kitabı
Okunma: 03 Mart 2022 23:56
ANDA KALABİLMENİN en büyük marifet sayıldığı günümüzde, geçmişe ve geleceğe gereken önemi verebiliyor muyuz? Geçmiş, şimdi, gelecek… Birbirinden bağımsız düşünemeyeceğimiz zamanın bu üç unsuru kültürel miras söz konusu olduğunda eşit derecede öneme sahip. Kültürel mirasa sahip çıkıp korumak ise hepimizin sorumluluğu, çünkü yok olduğu anda yeri bir daha asla doldurulamıyor. Savaşlar, çatışmalar, iklim değişikliği ve birtakım kazalardan ötürü mimari ve tarihi öneme sahip yapılar ve eserler büyük tehlike altında ki bugüne dek birçok müzenin yağmalanmasına, tarihi kentlerin sular altında kalmasına şahit olduk. Bu sayıda yer verdiğimiz konular bana tam da bunları, zamanla ve geçmişimizle ne kadar bağ kurabildiğimizi düşündürdü. Bir yanda 2019 yılında canlı canlı televizyon ekranlarından izlediğimiz Notre Dame yangını, bir yanda Sudan’da durulmayan siyasi ortam… Birbirleriyle hiç ilgisi yokmuş gibi görünen bu iki konu temelde güçlü bir ortak noktaya sahip: Kültürel mirasa sahip çıkma çabası.
National Geographic Türkiye - Sayı 250 (Şubat 2022)National Geographic Türkiye · Group Medya · 202221 okunma