2022 22. kitabı
Ruh huzurunun peşinde bir gezgin olsan,şehirler değiştirmenin ne anlamı olur? Her şehir aynı cansızlıkta. "Doğduğu şehrin karnından ve o şehrin kendine ait zamanından çıkıp yollara düşeli günler,aylar hatta on yıllar geçmişti.Ne de çok yer degistirmisti oysa,yani yol onun,o da yolun bir parçasıydı.." Birgün gözünüzü açıyorsunuz önünüzde dümdüz bir yol ucu bucağı olmayan,belki de yol çok uzun değil ama ruhunuzun taşıdıkları çok ağır. Belki de bir rüyadasınız kim bilir? Belinizde bir silah..Dış dünyanın saldırılarına karşı belki,belki de benliğinle yapacağınız savaşta var ettiğiniz bir savunma mekanizması. Bu yolda öyle bir an gelirki kaçtığınız kalabalığın sesine karşı bir fısıltıya bile muhtaç olursunuz. "İnsanı..dedi aslında hiç bir söz rahatlatamaz;kötü anlarda,karanlıkta,bu sonsuz gölgede." O bir yolculuk düşüncesi ile girdiği yolda benliğine yapacağın en ıssız yolculuğa adım attı. Önünde upuzun bir yol vardı ve düşünecek yüzleşecek binlerce meselesi.Ve belleğinden silinmiş hatıralar.. "Bu ana dek yaşadıklarından hiç bir iz kalmamıştı;daha önce hiç var olmamış gibi içinde büyüdükçe büyüyen bir boşlukla,artık tarif edilemez bir yabancılık ve yalnızlık duygusuyla boğuşuyordu." Sahi hatırlanmayan anılar ile yüzleşebilir mi insan? O yüzleşti. Yaşamak mi daha ağırdı yoksa ölüm mü? O seçimini çoktan yaptı. "Ölüm geliyor aklıma birden ölüm Bir ağacın gölgesine sarılıyorum." -Cemal Süreya — Kitaba tek kelime ile bayıldım.Yukarıda anlattığım örgüden birşey anlamayanlarınız olabilir ama kitabı okuyunca ne anlatmaya çalıştığımı muhakkak anlayacaksınız. Bazen ne dilediğimize dikkat etmemiz gerekiyor.İç dünya yolculuğunun anlatıldığı harika bir kitaptı.Yazarın kendi çizimleri ise kitabın bambaşka bir boyutu.Her ayrıntı bu çizimlerle de desteklenerek ortaya okurken kendimi bulduğum güzel bir eser çıkmış. Akıcı bir dil ve muazzam hesaplaşmalar da cabası.
YolEren Tümer · Vaveyla Yayıncılık · 20216 okunma