2022 4. kitabı
#Kitapyorum #MARTKITAPYORUM #Sevtaplaokuyoruz @kitapcilginlariokuyor @haimeli123 @a.zeynepkutuklu @ikinciadamyayinevi #ANAMNESIS Anamnesis=Hatırlamaktır. Platon'a göre insanlar aslında her şeyi yaşamıştır ve biliyordur.O'na göre biz öğrendiğimizi sanırken, aslında bildiklerimizi hatırlıyoruzdur. 9 yıl önce yaşadığı bir tramvayla hafızasını kaybeden felsefe mezunu,yüksek lisans öğrencisi Simge'nin geçmişini hatırlamak için verdiği mücadelenin hikayesidir Anamnesis. Ünüversitede tanışıp değer verdiği hocam dediği Pelin, Galip ve Kamil'in yapmış olduğu ilaç deneyinin denek'iydi Simge ve erkek arkadaşı Atlas.içinde bulundukları bu durumdan habersiz tedavi olduklarını zannediyorlardı.Etraflarında kim varsa yaşadıkları olaylarla bağlantıları vardı nasıl bir tuzağın içindelerdi böyle? izmir'den gelen bir davetiyede Sokrates'in sorgulama tekniği üzerine bir sunum yapması isteniyordu Simge'den.Bu organizasyon Simge'nin hayatını nasıl etkileyecek orada neler yaşayacak acaba? Bu organizasyonda tanıştığı insanlar Simge'nin hayatına nasıl bir etki bırakacaklar? içinde bulunduğu tuzaktan kurtulabilecek mi? Geçmişini tekrar hatırlayacak mı? Atlas ve Simge içtikleri ilaçların etkisinden kurtulabilecekler mi? Felsefeyle harmanlanmış entrikalarla yoğrulmuş bu hikayeyi herkese tavsiye ediyorum.Yazarımızın kalemi daim yolu açık olsun inşallah ALINTILAR Uyanana kadar herkes düşmanındır. Kendinden nefret edip ayna parçalamak kolay.Sorun, sonrasında ortaya saçılan binlerce "Sen"i kim temizleyecek?(Mevlana) "insanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır."(Mark Twain)
AnamnesisA. Zeynep Kutuklu · İkinci Adam Yayınları · 20219 okunma