Çok çook güzel bir kitap
Öncelikle kitabı okumam birazcık zaman aldı (5 gün) çünkü kitabın her sayfasında birçok detay ve olay var. Bu okuduğum beş gün süresince gerçekten kitabın evreninde yaşıyormuşum gibi hissettim. Kitabın, çok enteresan bir anlatıma sahip olduğunu düşünüyorum. Kitaplarda giriş, gelişme ve sonucu okumaya alışığızdır ancak bu kitap serinin 600 sayfalık bir giriş bölümüydü. Bundan kaynaklı olarak; olaylar, karakterler, yaşanılan evren uzunca anlatılmış ve okuyucunun karakterlerle birlikte o evreni hissetmesi sağlanılmış. Sanki anbean olayları karakterlerle birlikte yaşıyormuşum gibi hissettim. Bunun dışında okuyucunun evrenden ve kitaptan kopmaması için belli gelişmeler ve sonuçlarda kitaba eklenmiş. Açıkçası okuduğum için çok mutlu oldum ve sonu ile de beni tatmin eden bir kitap oldu. Kesinlikle ikinci kitabı dört gözle bekliyor olacağım.
Sadece okurlar için şöyle bir uyarıda bulunabilirim ki; kitap yoğun bir anlatıma sahip. Fantastik bir evreni var. Romantizm yok. Ama ikinci kitapta bence bazı şeyler ortaya çıkacak. Eğer kafanızın yoğun ve dolu olduğunu düşünüyorsanız ve çerezlik kitaplar arıyorsanız bu kitabı önermem. Kafanızı karıştırmakla beraber kitaba konsantre de olamayabilirsiniz. Böylece istediğiniz sonucu elde edemediğiniz gibi kitaptan zevk de almazsınız.
Benim çok beğendim bir kitap oldu. Güzel bir fantastik seri olduğunu düşünüyorum..