·192 syf.····Okunma: 10 Mart 2022 18:05 • Peter Pan kendini beğenmiş bir çocuk. Henüz süt dişleri bile dökülmemiş. Peter yetişkinlerden nefret eder. Özellikle de annelerden. Tabii kendisi böyle sanıyor. Ancak gerçek tamamen farklı. Peter hep bir anne arayışında.
Peter'ın, Wendy'nin penceresinden girmesi ve onu da alıp Hiçbiryer'e gitmesiyle hikayemiz başlıyor. Orada farklı maceralar yaşayacak ve korsanlarla savaşacaklardır.
• Hikayemizi yazarın ağzından o kadar tatlı bir dille okuyoruz ki. Yazar bize kişileri anlatıyor, gelecek hakkında ipuçları veriyor.
• Yazarın hayat hikayesini bilmek ise hikayeye tamamen farklı bir açıdan bakmamızı sağlıyor.
Yazarımız 6 yaşındayken abisi ölmüş ve annesi bunalıma girmiş. Annesini mutlu etmek için abisinin kıyafetlerini giymiş ve onun gibi davranmaya başlamış. Ve yazar hep 13 yaşında kalmış. Mesela boyu 1.42'de kalmış ve daha fazla uzamamış.
Peter Pan de hiç büyümek istemeyen birisi. Hep çocuk kalıyor. Yazar kendisiyle özdeşleşen bir karakter yazmış. Kitabın karanlık bir yanının olması da bence buradan geliyor.
• Ben şahsen çok sevdim. Tavsiye ederim.