z

@zeynepxb
2022 5. kitabı
Okunma: 12 Mart 2022 21:07
Öncelikle bu kitabın yorumunu yazmak için bir süre bekledim çünkü nasıl hissettiğimi ben bile bilmiyordum. İlk tavsiyem şu olacak, eğer mental olarak sağlıklı günler geçirmiyorsanız kitabı okumayı iyi hissedene kadar erteleyin. Bunu sizin için söylüyorum çünkü bu kitabı boşlukta olduğum bir dönemde okumak yaptığım en büyük hataydı. Kitaba çok bağlandım, okurken ya da okuduktan sonra ne hissettiğimi hala bilmiyorum. Bir arkadaşı, bir dostu belki de çok anlam yüklediğim bir eşyayı kaybetmişim gibi hissettirdi. Üstelik kitabın bu kadar içimizden olduğunu görmek farkındalıklarımı arttırdı. Kitabın konusunu anlatmak istemiyorum, belki çevremizde yardımımıza ihtiyacı olan insanları geç olmadan fark etmemize ve onlar adına bir şeyler yapabilmemize yardımcı olur. Okuması zor oldu ama okuduğuma hiç pişman değilim. Kelimelerimi pek toparlayamıyorum fakat benim için yeri farklı bir kitap olarak kalacak. Çevrenizdeki insanlara kör olmayın ve onlar için çabalayın. Bazen her şey için geç olabiliyor ama hala nefes alıyorsak umut vardır.
Hayatın KıyısındaJennifer Niven · Pegasus Yayınları · 20203,095 okunma