2022 26. kitabı
Okunma: 16 Mart 2022 00:00
Videolu post yorumum geldi Yeni temam ile sadeliğe vurgu yapıyoruz. Umarım begenirsiniz. DÜĞMELER/ SUZAN DEMİR Kitabı ilk elime aldığımda çok naif bir hikaye okuyacağımı tahmin etmiştim.Kapak sade ve şık, aynı zamanda o eskileri andıran havası ve stili bana geçmişti.Düğmeler #yilinensevdakokuluromani ile yollarımız iyi ki kesişti. Gelelim konuya ; kitabımız 600 sayfadan oluşan sanki çok fazla (!) dediginizi duyar gibiyim lakin asla öyle değil . Abdürrahim ve Fuat' ın yurtdışına işçi olarak gitmek için tren istasyonunda okumaya başlıyoruz aslında.Abdürrahim geride bıraktığı karısı Elfide, anne ve babası, bol özlem, hasret,sevd ile biniyor o trene. Babası Fuat'a emanet ediyor Abdürrahim'i.Ve sazını vuruyor hayat,kader ne derseniz işte. Bizimkiler varıyor tabiki gönülde hasretlik var sevdaya ,anne babaya kolay değil alışmak ama umutta var dönmeye dair. Fuat desen çoktan adapte olan hatta aklına başka şeyler gelen bir tipleme. Gelelim Elfide ahh be kızım hamile.. Söylemedi babasına bile.. Keşke söyleseydi dedim Abdurdahim'e . Gel gelelim bizim kıza sevdalı amca oğlu Kamil beni deli etti. Ahh ahh zaman ... O zamanlar.. Derken hepsinin hayatının değişeceği bile belli değil. Çünkü kader onlara o kadar farklı yollar çizmiştir ki.. Okurken her bir karakterin ayrı hikayesi olsa da ben hepsine kızdım.Hepsinde laflar soyledim yeri geldi. Peki neler mi oldu? Abdürrahim ve Fuat döndüler mi? Elfide ye ne oldu? Zaman ve kader kavramları... En önemlisi de inanç... Aşk ve sevdayı bazı sayfalarda gözyaşlarım ile okudum, bazen bir tebessüm . Betimelmeler o kadar güzeldi ki resmen canlandı her bir detay... Ve tabiki kitabın isminin anlamı... Teşekkürler @suzandemirdk_ Kalemine emeğine sağlık. Book•lover ❥ bizi bulusturdugun için teşekkürler . #okuyanterazi
DüğmelerSuzan Demir · Kent Kitap · 015 okunma