Puan vermedi·416 syf.····Okunma: 12 Şubat 2022 00:00 YALNIZIZ/PEYAMİ SAFA
Peyami safa'nın birçok kitabını okumuş bir okuyucu olarak her kitabında bir duygu üzerinde yoğunlaştığını fark ettim bu kitap icin bu duygu şüpheydi.Öncelikle bir annenin kızından sonra ise bir erkeğin sevdiği kadından şüphe etmesini okuduk. kitap yine iki parçaya sahipti (bunu başka bir incelememde de yazmıştım) iki ayrı roman gibiydi.
belki de yazarın en son yazdığı romanlardan biri olduğundandır fakat duygusal betimlemeler iç diyaloglar çok daha gerçekci, karakterler çok daha detaylı ve etkileyiciydi hele besim karakteri çok tatlı bir karakterdi eminim her evde kasvetli havayı dağıtan herkese pozitif enerji veren böyle insanlar vardır .Kitabın tek sorunu biraz uzun olması sanırım fakat sürükleyiciliği kitabı okunabilir kılmış yaşanan olayların süphenin yalanların hayallerin insanları nasıl etkilediğini çok açık bir şekilde gösterebilen bir kitap olmuş.
Eğer peyami safa okumaya başlamayı düşünüyorsanız kronolojik olarak okumanızı tavsiye ederim.Yazar yaşadığı dönem boyunca kendini geliştirmiş ve bunu eserlerine de yansıtmış.
Açıkcası açıklama yazma konusunda çok iyi degilim ama umarım kitapla alakalı aklınızda biraz fikir oluşturmuşumdur :)
*iyi okumalar*