2025 146. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 14:27
Elif, babasını yaklaşık bir buçuk yıl önce kaybetmiştir. Annesi ile İstanbul’da kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmakta, bir yandan da annesinin çalıştığı yerde annesine yardım etmektedir. Ta ki bir gün annesi karşısına geçip evleneceğini söyleyene kadar… Babasının ölümünü bu kadar kolay atlattığını gören Elif, annesinin bu kararına sinirlenmiştir. Ancak annesinin güzel haberleri bitmemiştir. Elif ise annesi ile aynı yerde çalışan bir kadının yeğeni Mustafa ile evlenecektir. Yıllardır asık suratı ile tanınan Mustafa dedesinin isteği üzerine evlenmeyi kabul etmiştir. Trabzon’dan kızı istemek için İstanbul’a giderler. Düğünün iki hafta içinde olması kararlaştırılır ve Elif tanımadığı bilmediği insanlar ile dolu bir eve, hiç görmediği bir şehire ve yüzününe bile bakamadığı kocası ile Trabzon’da ki hayatına artık adım atmıştır. Zor olan hayat onlar için kalabalık bir evde daha da zorlaşacaktır. Yıllar önce okuyup sevdiğim kitaplardan biri olmuştu. Ve şimdi yine okurken çok keyif aldım. Çok güzel bir Karadeniz hikayesi yazılmıştı.Mustafa’nın tanımadığı karısına kol kanat germesi, onu kendi ailesinden bile koruması, her an saygı ve sevgi ile yaklaşması çok güzeldi.Elif’in ise her ne olursa olsun Mustafa’nın yanında olmasına ve birbirlerine olan güvenlerine bayıldım.Yavaş yavaş gelişen bir aşktı onların ki ama temeli sağlam atılmıştı.Sadece aşk değil, arkadaşlıklar ve dostluklar da çok güzeldi.Fatma, Ayşe, Zehra ve Ezgi'nin dostluklarını sevdim.Aynı zamanda kitapta bir Hatice Hanım vardı ki evlere şenlik.Sonunda Fadime bile dayanamadı.Ama boşuna ne ekersen onu biçersin dememişler.Herkesin hak ettiğini yaşadığı, Mustafa ve Elif aşkı ile kalp ısıtan bir kitaptı.Köy ortamının konu alınmasını ise ayrı sevdim.Türü seven herkese tavsiyemdir.
YazgıMelek Kaş · Efsus Yayınları · 2025129 okunma