Görücü Usulü Evlilik

2018
Efsus Yayınları
Sıralamalar

2025 171. kitabı
MELEK KAŞ~YAZGI GÖRÜCÜ USULÜ EVLİLİK ~ Selam.Bugün sizlere kalemini çok sevdiğim ne yazsa okurum dediğim sevgili melekkas ‘ın son kitabı ile geldim. Hem kurguyu hem de baş karakterlerimizi çok
Görücü usulü evlilik
2020 31. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2020 13:59
Kitabın isminden anladığınız üzere görücü usulü evliliği anlatıyor. Ama bu erkeğin kadını ezdiği basma kalıp tabirlerle yazılmış bir kitap değil. Aksine iki yabancı kişinin karakterlerini konuşturarak görücü usulü evliliğin güzel ve uzun yıllar süreceğini çok iyi şekilde anlatıyor yazar. Elif'e çok üzüldüm ve annesi olacak o kadından nefret ettim. Sırf kendi nefsi ve zevki uğruna, kendi öz kızını tanımadığı bir adamla zorla evlendirdi. Ya sapık çıksaydı Mustafa yada katil vb. çıksaydı hiç düşünmeden evlendirdi. Hani bir söz vardır ya "Kedi köpekte anne ama onlar yavrularını daha çok koruyor." Yani kısaca doğurmakla anne olunmadığını bir kez daha anlamış olduk bu kitapta. Ayrıca birde bunlar bitti, kaynanası olacak o Hatice'de Elif'i hor gördü. (Böyle kaynanayı allah düşmanımın başına vermesin.) Ama sonunda Elif'e muhtaç oldu.(İşte etme bulma dünyası.) Mustafa ne olursa olsun Elif'i her kötülükten korudu. Kimseye onu ezdirmedi. Takdir ettim doğrusu. Has adam vallahi. Mustafa ve Elif aileler tarafından zorla evlendirilseler bu evlilik iki yaralı insana şifa olarak mükemmel bir aşka yelken açtı. Kitabı okurken yer yer üzülecek yer yer tebessüm edeceksiniz ama kitabı okuyup bitirdikten sonra asla pişman olmayacaksınız.
Görücü usulü evlilik
2020 1. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2020 23:50
Ben kitabın başlarını çok beğendim okudukça okuyasım geliyordu ama sonlarında sıkıcılaşmaya başladı okumakta zorlandım açıkçası ama yinede aşk romanları sevenler için okunmaya değer diye düşünüyorum kitabın içinden bi sözle bitiriyim o zaman :) 'karadenize hoş geldin İstanbullu'
2026 2. kitabı
Görücü usulü ile başlayan bir evliliğin zaman içinde nasıl aşka dönüştüğünü, saygının aşkı nasıl doğurduğunu anlatan bir eser olmuş. Eser watpatt tarzı fakat dili akıcı. Kitabın ortalarında bir tık sıkıldım çünkü hikaye çok tabıdık ve tahmin edilebilir geldi. Fakat sonu güzeldi. Yan karakterlerin hikayesine daha çok değinilebilirdi. Hasan'a çok üzüldüm keşke o da biri ile evlenebilseydi. Hatice hanımın hayata küsüş şebebi ise kalbimi yaraladı. Allah hiç kimseyi sevdiğinden, ailesinden ayırmasın cidden.
2025 112. kitabı
Merhabalarrr Yine kalemi ile yeni tanıştığım bir yazar ile geldim ilk defa okumama rağmen o kadar soft ve güzel bir kitaptı ki uzun zaman olmuştu böyle sor bir kitap okumayalı o yüzden okudukça o kadar ısındım ki o kadar aile sevgisi o kadar güzel şeyler gördüm tabi başlarda kızın annesine çok fazla sinir olduğum sahneler oldu yani elime geçse boğacaktım o derece ama neyse ki sonradan o kadar güzel bir eş geldi ki kızımıza bayıldım diyebilirim o kadar güzeldi yani. Bazı sahnelerde gerçekten çocuğun annesine de çok sinir olduğunuz kısımlar oluyor ama zamanla artık hani kızımızın bu dirençli bu azameti herkese karşı işte saygılı ama sonrasında dayanamayıp kendi hakkını savunması o kadar güzeldi ki ve bu savunma da hocasının arkasında durması gerçekten çok güzel ve güzel işlenmiş bir konuydu ben bayıldım o yüzden tekrar okuyacağım kitaplar arasına girer diyebilirim.
2026 17. kitabı
" 'Ev dediğin şey duvar değilmiş Elif,’ dedi sonra. 'Çatısı varmış, odaları varmış ama içinde sevgi yoksa, orası sadece dört duvarmış.' " Herkese Merhaba
2025 146. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 14:27
Elif, babasını yaklaşık bir buçuk yıl önce kaybetmiştir. Annesi ile İstanbul’da kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmakta, bir yandan da annesinin çalıştığı yerde annesine yardım etmektedir. Ta ki
2021 6. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2021 18:52
İlk defa Melek Kaş'ın kaleminden bir eser okudum Okumak için heyecanla aldığım Görücü usulü evlilik kitabı beklentilerimin biraz altında buldum. Çok yalın ve sürükleyici bir eser. Bir Karadeniz dizisi izler gibi oldum.Ben genelde okuduğum kitapların bilgime kalbime bir şeyler katmasını isterim. Ama bu kitap beklentilerimin altında oldu, not defterime yazacak herhangi bir alıntı da bulamadım.Görücü usulu evlilikle ilgili dikkat etmem gereken, bilmem gereken bilgiler olabileceğini düşünmüştüm, düşündüğüm gibi olmadı.. Bu arada Karadeniz yöresine has olan lahana çorbasını da çok merak ettim. İlk fırsatta lahana çorbasını ttamak istiyorum
kitap yorumu
2019 18. kitabı
Kitap isminden de anlaşılacağı üzere görücü usulü bir evliliği anlatıyor. Ama bu görmeye alışık olduğumuz erkeğin kadını ezdiği, kadının saçma bir şekilde hiç sesini çıkarmadığı türde bir evlilik değil. Aksine birbirine yabancı iki kişinin karakterlerini konuşturup bu çeşit evliliğinde ne kadar güzel ve uzun soluklu olabileceğini, naif bir dil de anlatıyor. . Elif karakterine ilk başlarda çok üzüldüm. Öz annesi kendi nefsi zevkleri uğruna, kızını hiç tanımadığı bir adamla, zorlayarak evlendirdi. Hiç düşünmedi bile adam sapık mı, katil mi ya da eziyet eder mi kızıma diye.. İşte doğurmakla anne olunmaz noktası bu oluyor. Diğer yanda ise Mustafa.. O da aynı konudan müzdarip... Hatice gibi anne ve ya kaynanayı rabbim düşman başına bile vermesin. Hoş! hani böylesi varken düşmana gerek yokya.. Bundan mütevellit Mustafa çok takdir ettiğim bir karakter oldu. Elif'i her kötü niyetliden korudu, kimseye ezdirmedi. Ve ailelerin isteğiyle evlenen bu iki yaralı yürek görücü usulü bir aşka yol aldı. . Görücü usulü evliliğin aşka nasıl yol aldığını, Mustafa gibi bir adamla herşeyin çok güzel olacağını, onun tarafından sevilmenin korunmanın hayatının şansı olacağını ve hayata tutunma, insan olma çabasını, vicdanı, vefayı, aile olabilme gereklerini ince mesajlarla okuyacaksınız bu kitapta.. Kitabın kapağını kapattığınızda dudaklarınızda tatlı bir tebessüm kalacak. Hayatınıza böyle sizi aşkla sahiplenip koruyacak karakterli "adam"ların dahil olması dileğimle. Aşkla ve kitapla kalın
YazgıMelek Kaş · Efsus Yayınları · 2025129 okunma
Bir kitapta en fazla kaç karaktere sinir olabiliriz?
Büyük bir heyecan ve merakla başladım. Kitaba nemrut kaynana ve gelini ile başlıyoruz. Başta Fadime’ye çok üzülmüştüm ama ‘Fadime yuvarlanmış kaynanasını bulmuş’ diye düşündüm. Elifle annesi arasında güçlü bir bağ var diye düşünmüştüm ama lanet bir kadın çıktı. Sonra Mustafadan umutluydum ama sessiz nevale çıktı. Eliften umutluydum hareketleri sinirlerimi bozdu. (Elifin durumu öznel bir yorum. Herkes farklı düşünebilir. Saygı duyarım.) Ben kitap okurken keyif almak ve zevk almak istiyorum. Eğer bir kitaptan keyif almıyorsam onu okumaya devam etmem. Sonunuda merak etmem o yüzden kitapları yarım bırakmak benim için zor olmuyor. Ki yarım bırakmayı düşünmeye başladıktan sonrada bi süre daha devam ederim belki fikrim değişir diye ama değişmeyince zorlamam. O yüzden bu kitabıda yarım bıraktım.

Melek KaşYazar · 9 kitap
21 Mart 1989 tarihinde İstanbul'da doğan yazar, evli ve 2 çocuk annesidir. Yazma serüveni kısaca, İnternet sitesinde doğaçlama ile başlayıp, kendiliğinden gelişmiştir. Yazar yazma serüvenini "Kağıda karalamaya başlamışken bir gün baktım ki parmaklarım klavye başında hareketlendi; satırlar, paragraflara ve sayfalara ulaştı. İçimde lise yıllarından beri olan bu yazma arzusunu çekingenliğimden dolayı hep askıdaydı. Yazdıklarım kısa sürede çok sevilince, çekingenliğim yerini daha fazla yazma isteğine bıraktı ve hikayelerimi su gibi bazen kağıda bazen ise klavye başında bilgisayara aktardım." diye aktarmaktadır.