P.

@Pynsalf
2022 12. kitabı
Kitap hastalık nedeniyle elimde resmen süründü. Ama yine de keyifli bir maceraydı. Ben konu üzerine, evrim teorisinde nötrüm. Araştırma yapmadan bir kınaya varmak da bana göre değil. Ha nerden geliyoruz sorusunu merak da etmiyorum açıkcası çünkü günümüz koşullarında daha çok nasıl yaşayabiliriz bu hayatı diye düşünüyorum. Tıpkı London'un tarih öncesi yaşayan hayvanları gibi. Açlık ve hayatta kalma mücadelesi, bir yandan benzer ama farklı diğer hayvanlar. Hayvanlar diyorum çünkü insan gibi de gözüküyor, hayvan gibi de. Bir halk yalnızca ağaçların tepesinde yaşarken diğeri mağaralarda bir kaç ufak gelişim göstererek yaşıyor. Diğer bir halk ise ateşi keşfedip, avlanma araçları kullanıp, konuşabiliyor. İlkelliği iliklerine kadar hissebilirsiniz. Yabani olmayı, çiğ et ile karın doyurup, en acıklı şeylere bile anlam vermeden gülen bu yaratıklara sinir de olabilirsiniz. Ama benzerlik hala var. Şöyle ki kaba saba Kızıl Göz günümüz erkek bozuntuları gibi eşlerini zorla sahiplenip öldürüyor. Bu iğrenç bi gen aktarımı. Ve çıplaklık doğallıktı onlarda, yanı sıra namus algısının da kıyafet ile beraberinde geldiğini düşünüyorum. Ve bir de rüya olayı. Hepsi birer rüya, fakat şu düşünce ne kadar da insanı ürpertiyor. Tarihin ilk zamanlarında yaşayan bir varlığın, tüm yaşantılarını ve rüyalarını şimdi, oymuş gibi görüyor olmak. London çok başka bir macera kaleme almış. Ve hayal gücü gerçekten alkışlanası... Ben severek okudum ve geç bitirdim. Tavsiyemdir.
Adem'den ÖnceJack London · İndigo Kitap · 201926,1bin okunma