Mektubat-ı Rabbâni (2 Cilt Takım):
Okuyup okumadığımı tam olarak anlayamadığım bir eser. Mektubat okunmuş olsa bile, sık sık yeniden okunmaya değer, hep yeniden anlaşılmak istenen bir eser.
Mükâşefe (Batın) ilmi deryasına dalmaya niyet etmiş herkesin bu eserin başına geçip oluk oluk su içmesi gerek. Eser bittiğinde suya doydum derken asıl susuzluğunuzun yeni başladığını fark edeceksiniz.
“Kitap okumak, sohbetin yarısıdır.” buyuruluyor. Yani, bir büyük zatın kitabını muhabbetle okuyan, sohbet etmiş gibi O’ndan istifade eder. Mektubat’ı severek okuyan da, İmam-ı Rabbânî hazretlerini sever, tanır, nasibi ve muhabbeti miktarınca O’ndan feyz almaya başlar.
İmam-ı Rabbâni’nin yazmış olduğu mektupların bir kitapta toplanmış hali. Hazret zamanın padişahlarına, yaratıcısını unutmuş devlet adamlarına ve o devrin yetki sahibi kişilerine mektuplar yazmıştır. Eser üç cilt olup, beş yüz otuz altı mektuptan oluşmaktadır.