·296 syf.····Okunma: 27 Mart 2022 01:25 Çeviriden kaynaklı bazı kısımları algılamak zor oluyor akademik terimler içinde ayrıca araştırma yaptım derinlemesine anlayabileyim diye ama son 80-90 sayfasına gelince bir anda her sey bütünleşiyor beni kimi zaman zorlayan kitapların en sevdiğim özelliği budur.
Freud’un aktarım (transferans) fikrinden yola cıkarak , ilişkilerimizde neyi neden yaptığımız kendi tercihimiz sandığımız şeylerin nasıl bizi bilinçdısında yönlendirdiğini apaçık bazen de hayret ederek görüyorsunuz. nihayetinde David Richo hepimizi tanıyor olamaz.. Nihan Kaya çocukluk cehennemdir der ki bende fazlaca katılıyorum ailelerimiz ve yetiştiğimiz dönem bütün hayatımızı etkiliyor, tabi ki onlar da kendi ailelerinde böyle yetiştiler yaşam öykülerini bizlere bilinçsiz (kötü niyetli olmayarak) empoze ettiler
simdi bizlerde kendimizle kurduğumuz ilişkimizde dahi yanlışlara düşüyoruz. Farkındalık için mükemmel bir
kitap benim aynı sayfayı iyice kavrayabilmek için on kere okuduğum olmustur . tekrar tekrar okuyarak çözümleyerek kendinizi bularak okumanızı bu kitaba
biraz fazla zaman ayırmanızı öneririm. Kafanızdaki soru işaretleri çözülecek en cok kendinizi anlamanızı sağlayacak
dönüp içe bakmak dönüp geçmişe bakmaktır aslında..