2022 20. kitabı
Karensa Birliği kendilerini kadimlerin varisleri olarak görmekte ve onların teknolojilerini kullanarak tüm dünyaya hakim olmak istemektedir. Bu hedeflerinin önündeki son engel ise savaşçılarıyla nam salmış kalan tek özgür devlet olan Mara’dır. Birliğin gücü her geçen gün artmakta ve ürettikleri silahlar yüzünden daha da tehlikeli olmaktadır. Umudunu kaybetmeyi reddeden Talin, ülkesi işgal edilince yıllar önce Mara’ya sığınan bir mültecidir. Yeteneği sayesinde kurallar esnetilmiş ve savaşçı olmasına izin verilmiştir. İş güdülerine güvenen Talin bir gün idam edilmesi planlanan firar etmiş Karensa Birliği askerinin öldürülmesine engel olur. Ölmeyi uman bu asker savaş için bir dönüm noktası olacaktır. Uzun zamandır Marie Lu okumamıştım ve Skyhunter’ı da bu sayede kısa sürede bitirdim. Skyhunter, yazarın diğer kitapları gibi çok akıcıydı. İlk bölümlerde dünyaya girmeye ve olayları yakalamaya çalışıyoruz. Sonrası hızlıca gitse de kitabın ortalarında biraz daha aksiyon aradım. Serinin ilk kitabı olduğu için orta kısımlarda pek olay yoktu. Beklediğim bazı yüzleşmeler ve başkaldırılar kitabın sonunda gerçekleşti. Öncelikle serilerde hele de karakterler genç yaşta olunca ilk kitaplarda hatalar, düşman tarafından ele geçirilmeler ve her şeyin sapa sarması sık rastlanılan bir durum. Bu yüzden karakterlerin yapacakları bazı şeyleri önceden tahmin edebiliyoruz. Kitabı genel olarak sevdim. Karensa birliği tüylerimi ürpertti. Ürettikleri silahlar, insanların dna’sıyla oynayarak onları canavarlara dönüştürmeleri ve skyhunter projesi çok kapsamlıydı. Kitabın sonlarında Maralı askerlerin korkusuzca birliğin karşısında durması okurken coşturdu. Karakterlere gelecek olursak Talin’in kitabın sonlarında çok fazla kendini över konuşması kitabın anlatımını biraz sıkıcılaştırmıştı. İlahi bakış açısıymış gibi kendini ve mülteci olarak girdiği ülkeyi koruma gayesini çok vurguladı. Marie Lu sevdiğim bir yazar da ama bu kısımlar biraz amatörceydi. Red, Adena, Jeran ve Talin’in arasında zamanla gelişen bir dostluk ilişkisi vardı. Özelikle kitabın sonu, Red ile Talin’in ikinci kitaptaki ilişkisi için merakta bıraktı. Aramin dahil bir çok karakterin son durumunu göremedik. Umarım en kısa sürede çıkar ikinci kitap.
Roman
SkyhunterMarie Lu · Roaring Brook Press · 2020187 okunma