·80 syf.····Okunma: 08 Nisan 2017 00:00 Mükemmel bir novella okumak isteyenler , tam size göre bir önerim var. Toplanın
( novella ; kısa roman , uzun öykü )
Öncelikle belirtmem gerekir ki kitabın kurgusu Zweig'e ait değil,hayatını kaybeden Avusturyali bir subayin, cekmecesinde bulunan notlarin derlenmesiyle olusturulmus . Ama bunu bilmeyerek okusaydım da kesinlikle anlamazdım. Birebir diğer kitaplarıyla aynı mükemmel tadı aldım bu kitapta da .
Kitapta bahsi geçen kişi ailesinin bıraktığı miras ile hayatını idame ettiren, zenginlik içinde yaşayan biridir . Otuz altı yıllık yaşamında herşeye doymuş, elde etmiş, hayattan hiç bir beklentisi kalmamıştır. Değer gören , sevilen, sayılan bir bireydir , tam da bu sebeplerden ötürü hissizleşmiştir .
Katıldığı bir at yarışında başına gelenlerden sonra hayatı tamamıyla değişir . Yaşadığı bir olay onun içsel yolculuğunda derin anlamlarla karşılaşır . Ve bundan sonra yaşayacakları bir gün önceki gibi asla olmayacaktır .
Kitabın ismine bakarak bir aşk romanı bekliyorsunuz ister istemez , ama en büyük yolculuk olan , kişinin kendi içine yaptığı bir yolculuğun en yakın arkadaşı oluyoruz .
Keyifle okumanızı dilerim .
Sevgiler