···Okunma: 01 Nisan 2022 17:37 Yaratma Cesareti & Rollo May
Herkes zaman içinde 'kafamda şimşek çaktı-birden içime doğdu-kafama dank etti' gibi ifadeleri kullanmıştır. Yaygın bir yaşantı içinde bizlerin yaptığı farkındalık düzeyimizin altında, derinlerden bir yerden fırlayan fikirlerin önsüzüdür bunlar. Bu kitap bu derinlikleri ve bilinçdışı hatta ötesinde bireylerin gerçekleyemeceği veya gerçeklemeyeceği farkındalıkları, gizli güçleri üzerinden ele alıyor. Biraz karışık oldu farkındayım
O halde bu kitap bize iki önemli kavramı anlatıyor diyeyim. Elbette başlıktan anlaşılacağı gibi ilki yaratıcılık. Diğeri ise yaratıcılığın yanında duran, ayrılmaması gerek sevgilisi; cesarettir. Kitabın ilk bölümüne de yaratma cesareti ismiyle başlıyoruz bu nedenle. Kitap hayli güzel örneklemeler ve oldukça anlaşılır bir dille yazılmış. Kitabın son bölümleri Delfi Kahini: Bir Terapist ve Yaratıcılığın Sınırları Üzerine kısımları benim daha çok beğenimi kazandı.
Sanatla ve düşüncelerle, her ne kadar birçoğumuzun hayatıyla örtüşmeyen zorlama ifadelerle de olsa yazar doğru bir anlatım üslubu seçmiş. Özellikle sanatla ilgilenenlerin mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum.
#rollomay #yaratmagücü #okudumbitti #kitap #kitaptavsiyeleri #kitaptansözler #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapönerileri #booklover #book #bookstagramturkey #bookstagram #keşfet #keşfetteyiz #fypシ #instagood