Tekinsiz, sarsıcı, ürpertici, paranormal, çok acayip… Schweblin bizi nefessiz bırakıyor, korkutuyor, geriyor, ellerimiz ve ayaklarımız uyuşuyor, derimizin altında kurtçuklar geziniyor…
Arjantin taşrasındayız. Tatil için buraya gelen Amanda ve küçük kızı Nina. Kendi annesinden öğrendiği gibi kızını sürekli ‘Kurtarma Mesafesi’nde tutan bir anne. Orada yaşayan Carla adında bir kadınla tanışması üzerine yaşadığı oldukça tekinsiz ve paranormal olayları okuyoruz.
Elinizden bir saniye bile bırakamayacağınız, hem korkudan hem meraktan içiniz titreye titreye tek nefeste okuyacağınız bir kitap ‘Kurtarma Mesafesi’. Ekolojik bir kriz bu kadar güzel anlatılamazdı dedirtiyor.
Kitap tamamen bir diyalogdan ibaret. Film izler gibi okuyacaksınız, gerilmekten mideniz bulanacak. Yaşadıkları her şeyi; sesler, kokular, tatlar, bakışlarındaki boşluk, dudaklarındaki susuzluk ve korku… Kitabı sadece okumayacak, her şeyi iliklerinize kadar hissedip, inanılmaz net bir şekilde izleyeceksiniz de. Sözün özü, mutlaka okuyunuz.