Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 03 Nisan 2022 13:46 Evet yine inceleme yapmayı ertelediğim bir kitap ..Öncelikle kitabı henüz okumayanlar için söylüyorum bir an önce okumanın bir yolunu bulmanız lazım çünkü bir saniye sonra ne olacağımızın belli olmadığı bir dünyada birşeyleri gerçekten yaşıyormuşuz gibi hissettirecek ama aynı zamanda da bu felaket başımıza gelmediği için şükür ettirecek böylesi bir kitabı okumadan geçilen her gün bir kayıptır ..Öte yandan toplumların içinde bulunduğu durumu "körlük" betinlemesiyle anlatan bu kitap aynı zamanda ironik mesajlarda verdiği için biz kitabı imgesel bir eser olarak da düşünebiliriz ..Kitabın konusuna gelecek olursak aslında günümüzdeki pandemi sürecini hatırlattı bana ..tabi bu süreç biraz az kalacak ama bu süreçte insanların kendi canı için neler yapabildiğine çok net bir şekilde tanık oldum..Ayrıca fırsatçıların nasıl birden bire türediğini de hep birlikte görmüş olduk ..İşte kitapta da ülke içerisinde nerden çıktığı belli olmayan bir salgın sonucu herkesin bir bir kör olması ve bu körlük sonucu insanların hayatta kalabilmek için nasıl birbirlerini ezebildikleri anlatılıyor ..Böylesi bir süreçte devlet kavramının yok oluşu kaçınılmaz bir şekilde gözler önüne seriliyor ..Açıkçası ben pandemi sürecini yaşamamış biri olsaydım belki de bu kitaba çok fazla bir anlam yüklemeyecektim ancak bu süreçte neler yaşandığını gördükten sonra başımıza gelenin sadece kovid olduğu için şükür ettim ..Aynı zamanda kitaptaki karakterlerle empati kurduğum zaman kendimi hayatta kalmaya çalışan bir cani olarak gördüm..Her neyse daha fazla vaktinizi almadan keyifli okumalar dilerim