2022 37. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2022 18:57
️-Hayk, biz öz haqqımızı, xoşbəxtliyimizi köhnə əqidələrə, köhnə anlayışlara qurban verə bilmərik. Lap anamız da olsa qurban vera bilmərik. Bizim borcumuz bədbəxtlik törədən hər bir şeylə mübarizə aparmaqdır. İnsanın məhəbbətini, arzularını məhv etmək onun özünü məhv etmək demekdir.️ Axşamınız xeyr dostlar. Ramazan ayının 3 cü gününde Allah dualarınızı qebul etsin inşallah. Ümid edirem ki, heftesonunuz maraqlı keçdi. Açıq danışmaq lazımdırsa, menim üçün bir az duygu qarışıqlığı içinde keçdi hefte. Kitab da sanki bu hefteki ruh halıma uyumlu oldu. Mende Azerbaycan edebiyyatına maraq anam sayesinde yarandı. Çox teessuflenerek boynuma alıram ki, bizim yazarlara qarşı mende de enerji müsbet olmayıb. Amma indi her bızım edebiyyatdan nese oxuyanda çalışıram ki, onu geniş tehlil ve tebliğ edim. Hamı tanısın, bilsin bizim edebiyyatı. İlyas Efendiyevin bu kitabı bir şeherli xanımın kende zootexnik teyin edilmesi ile başlayır. Selime çıxdığı yolda sözün esl menasında qışın ortasında bahara duşur. Çünki o, kendin sayılan genclerinden Şahlara aşiq olur ve sevgisi qarşılıqsız qalmır. Onlar el ele vererek işleyir, yollarına çıxan her daşı temizleyerek, seadete qovuşmaq ve kende yeni nefes vermek üçün böyük mübarize aparırlar. Lakin Şahların anası bu sevginin qabağında aşılmaz qaya kimi dayanır. Selime bu yolda tek qalmır ve üç dost Şahlar, Hayk ve Mikola ona hemişe destek olurlar. Ümid edirem paylaşımlarımla az da olsa bu kitabı sizlere sevdire bilmişem.. #book #bookphotography #booklover #bookblog #bookshelf #bookstagram #booknerd #bookworm #bookaholic #booktime #kitap #kitapkurdu #kitapönerisi #kitapsözleri #kitab #kitabxana #kitabdansözler
Dağlar Arxasında Üç Dostİlyas Efendiyev · Bakı Kitab Klubu · 2017215 okunma