2022 25. kitabı
Ayfer Tunç benim için son dönemimin en büyük kazancı. Onu okumaktan vazgeçemiyorum. Çok şanslıyım ki hala okumadığım birçok eseri var. Sanıyorum onu çok sevme sebeplerimden en önemlisi insan psikolojisini çok iyi anladığını hissetmiş olmam. İnsanı o kadar iyi anlıyor ve karşı tarafa o kadar iyi aktarıyor ki bunu nasıl bilebilir, nasıl hissedebilir diyorsunuz. Sanki dünyadaki bütün yaşanan acıları hissetmiş, bütün kötü olaylar onun da başından geçmiş ve o da tüm duygularını romana akıtmış gibi.. “Aziz bey’in Hadisesi’’ hakkında ilk söyleyebileceğim şey çok hüzünlü olduğu. Kitabı bitirince de içimde bir türlü yok edemediğim bir sızı kaldı. Aziz bey’in tüm hayatını anlatan bu öyküde kim doğru, kim yanlıştan öte her hayatta ne kadar çok acının yaşandığı düşündüm. Aziz bey’e hiç kızamadım. Ben onun çocukluğundaki babasının gaddarlığını tüm kalbimle hissettim. Kitabın sonunda ise göz yaşlarımı tutamadım. Özel bir kitap benim için. Ayfer Tunç bir erkeğin iç dünyasını nasıl bu kadar iyi yansıtabilmiş hala şaşkınlık içindeyim.
Aziz Bey HadisesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 202416,7bin okunma