·912 syf.····Okunma: 05 Nisan 2022 00:50 Elinizde tuttuğunuz kitap dünyanın ilk öykü kitabı özelliğini taşıyor.. Dikkat!
Bugün olan şeylere şaşmamak gerektiğini gösteren güzel hikayeler barındıran bir kitap şimdiki zamanda insanlar “Din adamları,kadınlar ve adamlar” nasıl uyanıksa o zamanda fazla uyanıklarmış ve isteklerine (genelde cinsellik) ulaşmak için her yolu mübah bulup ellerinden geleni artlarına koymamışlar.
Kitabı çok beğendim fazlaca şeyler kattığımı düşünüyorum kendime alınması gereken büyük-küçük dersler barındıran bir kitap insanlar hiç değişmemişler 670 yıl geçmiş olmasına rağmen aynı insanları karşımıza çıkartıyor.
Herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap olarak düşünüyorum fakat okuma yaşı çok önemli bazı hikayelerde yanlış anlaşılabilir çünkü kadınların isteklerini daha çok öne çıkarttığını düşünüyorum yazarın birileri çıkar böyle bir şey yok diyebilir,bu yüzden kesinlikle bakış açıları geniş olan insanlar okumalı.
Kitap şu dönemde yazılmış olsa eminimki birçok kişi ve kuruluşlar hatta karşı çıkar ve ağır eleştirilere maruz bırakılırdı. Fakat o zamanda ağır eleştirilere maruz kalan yazar kitap arasında eleştirilere cevabını vermeye çalışmış.
Din adamlarının ise şuandaki durumdan hiç farksız olduğunu anlıyorsunuz okudukça büyük çoğunluğu aynı olan din adamlarından uzaklaşıyorsunuz. Para,mal şöhret hırsıyla yalan,iftira ve uyanıklık yapıyorlar. Şimdide çok farkı olmayan birçok din adamı var. Yaratıcıya bukadar yakın olupta uzak olan inanmayan insanlar bunlar korkmuyorlarda.
Kitaptan bize tavsiye; “Uyanık olun oyuna gelmeyin.”