2022 20. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2022 20:12
Nereden başlayayım mutluluk kaynağım olan bu kitabı anlatmaya? Güzelliğini ben de şarkı sözleriyle mi ifade edeyim bilemiyorum. Bütün güzel aşk şarkılarını kitaba ithaf ediyorum desem hislerimi anlayabilir misiniz? Kitapta üç aşk hikayesi anlatılıyor ve her bir karakterin hayatı bir yerde birbirine bağlanıyor. Önce Defter ile Başak’ın aşkını, sonra Nota ile Cahit’in ve sonunda Sayfa ile Sinan’ın aşkını okuyoruz. Aslında hepsi hemen hemen aynı hayatı yaşayan, okula gidip gelen ve arkadaşlarıyla vakit geçiren gençlerin hikayeleri. Ancak işin içine aşk girince hepsi özgün birer roman oluyor ve biz bu üç güzelliği aynı kitapta okuma şansına erişiyoruz. Spoiler vermemek için isim söylemeden anlatacağım favori karakterimin hikayesini. Yazar acının bir insanı nasıl değiştirebileceğini çok güzel işlemiş. Acıyla başa çıkmayı ve bu yolda belki de eski benliğini kaybetmeyi küçük ancak anlamlı detaylarla anlatmış. Okurken gerçekten karakterin hislerini anladım, onunla birlikte ben de üzüldüm. Tabii böyle deyince üzücü bir kitap olduğunu düşünebilirsiniz ama emin olun neredeyse tamamını sırıtarak okudum. Bence daha iyisi çıkana kadar yazarın en iyi kitabı bu. Yeni kitaplarını heyecanla bekliyor olacağım. Herkesin bu karakterlerle tanışması gerek. Okumak isteyenler için güzel bir yolculuk olacağından eminim.
Aşk
Gençlik Müzik ve Sonsuz DüşlerBüşra Köprü · Ephesus Yayınları · 2022195 okunma