2022 10. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2022 06:14
Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya'nın, okuduğum ilk (şiir) kitabı. Çocukluğumda meşhur Bayrak şiiriyle tanımıştım kendisini. Askerde Fetih Marşı ile devam etti ülfetimiz. Koşarken bu marşı söyler, çoşardık. "Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek; Dağlardan çektirilen, kalyonlar çekilecek; ......... Yürü, hâlâ ne diye oyunda oynaştasın? Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.! Merhum, özellikle mütedeyyin ve milliyetçi cenahın sevdiği, saygıyla yad ettiği büyük bir şairdir.. "Uyuyor musun?" isimli şiirini, küçük yaşta vefat eden kızı için yazmış, şair. Okurken duygulanmamak elde değil. Bu şiiri Safa Önal'dan dinlemenizi öneririm. Arif Nihat Asya, Edebiyat öğretmeniydi. İdarecilik yaptı. Ve meşhur Naat'ı. "Konsun yine pervazlara güvercinler; "Hû hû"lara karışsın aminler.. Mübarek akşamdır; gelin ey Fâtiha’lar, Yâsin’ler" Usta şairin şiirlerinde vatan var, İslam var, aşk var, hasret vardır. Hangisini saysam, ne desem, nasıl methetsemde yine kifayet etmeyeceğini biliyorum. Buyurun, okuyun. 320 sayfa.
Bir Bayrak Rüzgar BekliyorArif Nihat Asya · Ötüken Neşriyat · 2021728 okunma