·80 syf.····Okunma: 08 Nisan 2022 08:48 Konu Irene'nin kendi kurduğu sahte gerçeklikle hayatını kısa süreliğine nasıl zindana çevirdiği, elindekilerinin kıymetini rahatlık batınca anca anlaması üzerine ve o zindanın anahtarlarının kocasında olmasıydı. Kocasının yaptığı her şeyde bi bit yeniği aramaya başlamasıyla yaşadığı korkunç tedirginliği sağolsun onun yerine ben de hissettim. Nerdeyse 30. sayfaya kadar kadına neden böyle yapmış, oh iyi olmuş falan diyebilirsiniz ama asıl sorunun kadında değil yetiştirilme tarzında olduğunu anladığınız zaman işler değişiyor. Birdenbire Irene sorgulamaya başlıyor çocuklarım neden bir şey olduğunda bana değil babalarına gidiyor veya çocuklarıyla ne zaman yakınlaşsa aralarına her zaman bir şeyin girdiğini kendi kendine söylenmeye başlıyor veya anneliğinden şüphe duyuyor ve sonrasından genç anne oluşundan, gençliğini yaşayamaması ve bunun bastırılmış olması ile de bağdaştırabiliriz. Eğer hikayenin başı biraz daha öncesinden başlayarak anlatılmış olsaydı bunu daha iyi anlayabilirdik belki de. İçindeki sevgi arayışını çocukları üzerinde farketmemesi kendisinin genç anne oluşu ve her kadının ruhunda yaşayan yaşlı kadını keşfedememesi bir diğer deyişle Vassalisa'nın kayboluşuyla da ilgilidir.