Puan vermedi·226 syf.····Okunma: 08 Nisan 2022 20:21 Öncelikle merhaba kitap severler. Kitabı isminden dolayı dikkatimi çektiği için merak ederek aldım iyiki de alıp okumuşum. Anlatım herkesin anlayabileceği bir dilde. Beğenerek hemen okuduğum kitaplar arasında. Yalnız benim kitabın son sayfalarına doğru bir şey dikkatimi çekti lütfen yanlış anlaşılmasın sadece benim düşüncem yargılamak değil kesinlikle. ‘DOĞALLIK’ başlıklı kısımda 109.sayfa özendiğimiz yabancı hayatlardan söz edilmiş. Ve şöyle demiş; “Etrafınıza bir bakın, çevrenizde insanların yaratılmış tiplemeler olduğunu göreceksiniz; Hollywoodun, TV kanallarının yarattığı tiplemeler… yaş grupları aşağıya doğru indikçe Bu standartlaşmanın daha da arttığını göreceksiniz. İngilizceden tüm lise boyunca çakıp türkçe’yi İngilizce vurgularla konuşan, aynı beden dilini kullanan “vaaw” tepkileri veren standartlaştırılmış bir grup.” Bu sözler üzerine 154. sayfada bir söz dikkatimi çekti “ …işine akıl erdiremediğiniz bir Tanrı, Tanrı değildir.” Yazarımız tam da bu 109. sayfada bahsettiği konuyu uygulamalı olarak göstermiş bizlere. Neden Allah ya da yaratıcı değil de Hollywood filmlerindeki gibi Tanrı demesi… Kendini bu tiplemelere dahil etmesi olmamış.