Merhaba. Kitabı ya da incelemeyi okumak için vakti olmayanlara kitap özeti: Ahmet Kaya, Türkü, halay, kaçak çay, kahvaltı, ağlamak, bayılmak, tekrar ağlamak ve tekrar bayılmak.
Kitap satan sitelerde ve burada, bu kitap hakkında iyi yorumlar gördükçe beyin sarsıntısı geçirdim. Çünkü bu kadar problematik bir ilişkiyi ve saplantıyı insanların duygusal(!) ve romantik(!) bulması çok acı doğrusu. Çünkü bunu okuyan ruhen ve fizikken belirli bir olgunluğa erişmiş, sağlıklı her birey bunun normal bir aşk hikayesi olmadığını kavramalıydı.
Irkçılık gibi önemli bir sosyal meseleyi ele aldığını iddia eden ve bunun için kitap adını “Bir Kürt Sevdim” yapan yazarımız "Elektriğe ve ışığa hükmettiğimiz modern dünyada neden hala ırkçılık var, neden önüne geçemiyoruz, ne yapmalıyız?" gibi sorulara yeni bir fikir sunmak yerine sağlıksız ve zehirli bir ilişkiyi allayıp pullayarak, çiğköfte içine atılan isot gibi hikâyeye bol bol acı katarak anlatmış bize. Kimse de çıkıp yalnızca iki ay tanıdığı birisiyle evlenmeye kalkan -ki normal bir insan sahiplendiği yavru kedinin huyunu bile o kadar kısa sürede çözemezken- onun direktifleri doğrultusunda kıyafetini değiştiren, sevdiği kişiyi kıskandığından kimseler görmesin diye arkadaş bile edinmeyen, terk edildiği için yataklara düşüp psikolog kapısı aşındıran, kendine öz saygısı ve öz sevgisi asla olmayan, yaşadığı her zorlukta ayılıp bayılan IQ yoksunu drama queen bir ana karakter yazdığı için yazara iki çift laf etmemiş. Üstelik yazdığı erkek karakter de ayrı bir fiyasko. Partneri ile cinsel ilişki yaşadığında, kadının değerinin düşeceğini düşünen, kendisi zamanında özgür bir cinsel hayat yaşayıp evleneceği kişinin “helal sütü emmiş namuslu” olmasını isteyen beyni vitamin ve fosfordan bir hayli yoksun birisi. En kötüsü de bunu okuyan insanların