2022 8. kitabı
Herkese merhaba ‍️ masal okumayı sever misiniz ? O zaman bu kitap tam size göre kitap @cemyayınevi tarafından çıkarılmış, derleyen ve türkçeleştiren Kamuran Tanşipal . Yazarımızın bu alana yönelik derlemeleri ve Türkçeleştirmiş masalları gerçekten çok başarılı. Çok şanslı olduğunu düşünüyorum çünkü her bir masal farklı bir kültüre topluma yönelik gerçeklikleri taşıyor. Evet çok uzatmadan kitabımıza geçelim. Kitabımızda tam otuz masal bulunmakta. Bu masallar Mısır kültürüne , toplumsal yapısına yönelik bilgileri içeriyor. Kitabın içerisinde Mısır kültürüne yönelik çizimlerde yer alıyor ve hepsi birbirinden güzel gerçekten. Aynı zaman da masalların içerisinde şiirsel yazılarda bulunmakta. Aslında kitap masalların işlevini içine doğdukları kültürel dokunun şifrelerini taşıması olarak tanımlar. Her ne kadar olağanüstü yaratıklar, canavarlar, yarı insan yarı hayvan canlılardan kurulmuş bir dünyayı anlatsalar da, sonuçta, anlattıkları toplumun ruhunu yansıttığını dile getiriyor. Mısır masalları, Nil deltasının verimli topraklarından çölün kumlarına uzanan bir coğrafyadaki sayısız tanrının, firavunun, büyücülerin dünyasına götürüyor bizi. Bu kitap masala ilgi duyan mısır mitolojisine ilgi duyanların ilgisini çekebilecek bir eser. Ben çok sevdim ve çok beğendim yazarımızın emeğine sağlık ve bu eseri bize kazandırdıkları için @cemyayınevine teşekkür ederim veee herkese tavsiye ediyorum
Mısır MasallarıKamuran Şipal · Cem Yayınevi · 202118 okunma