2022 54. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2022 10:04
Feniçka & Lou Andreas Salome + ● Kitabı okumadan önce yazarın hayatına göz atmanızı tavsiye ederim. Ilk kadın psikanalistlerden olan Salome, Freud ve Nietszche gibi dönemin önemli karakterleri ile arkadaşlık yapmıştır. Özellikle Nietszche ona aşık olmuş ancak karşılık bulamamıştır. Salome; kadın hakları savunucusu ve özgür iradenin temsilcisi olarak ileri görüşleri ile sivrilmiştir. Bunu yapıtlarını okuduğunuzda zaten anlıyorsunuz. + ● Genç psikolog Werner ile üniversite eğitimi görmüş, başarılı Fenya (Feniçka) tesadüfen tanışır sonra da arkadaşlıkları inişli çıkışlı bir seyir gösterir. Aşk ve evlilik, kadın ve erkek ilişkileri dahilinde giderek yön değiştiren sohbetler sayesinde kitap, sonunu merak ettiğiniz bir hal alır. 1 yil sonra tekrar karşılaştıklarında Werner bir kızla nişanlıdır ve Feniçka'nın da gizli olarak sürdürdüğü bir ilişkisi vardır. Feniçka'nın evlilik teklifi almasıyla ruhsal sıkıntıları artar. Aile baskısı ve evlilik çıkmazı onun karar alma yetisini etkileyecektir. Bu süreçte yanında kardeşlik yemini etmiş Werner olacaktır. Bu kısa novellayı kadın-erkek ilişkilerinin ışığında; "aşkın size verebileceği en değerli şey nedir?" sorusuyla irdeliyoruz. Bu soruya Feniçka'nın cevabı ise 'huzur' olmuştur. Peki ya sizin cevabınız nedir? O halde. Hadi okuyun! + ● #feniçka #fenicka #fenya #louandreassalome #salome #kitap #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapokumakgüzeldir #bookstagram #hadiokuyun #okudumbitti #turkiyeisbankasiyayinlari
FeniçkaLou Andreas-Salomé · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20169,5bin okunma