···Okunma: 16 Nisan 2022 23:15 Deli bal hikayelerden birinin ismi diye düşünmüştüm ama değil. Karadeniz bölgesinde çok yenildiği zaman insanı delirttiği, öldürebildiğine inanılan acı bir bal türü. Her şeyin fazlası zarar. Pelin Buzluk kitabına "Deli Bal" ismini vererek hedefi 12'den vurmuş.
Hikayeleri okurken her şeyin ya çok fazla abartıldığını, yada eksik bırakıldığını görüyoruz. Ya hep ya hiç, ortası yok. Ya yok olmak,ya delirmek yada ölmek.
Artık o kadar da aşağılık değildim. Gözyaşlarımı sildim. Evren’in kan damlalarını sevdim yeniden, tenini sever gibi. Aynı parmaklarla mezarını açmalıydım. Ve ölü tenine dokunmalıydım onun. Bunu bacaklarımın arasındaki sertlik istiyordu. Belki yirmi belki otuz defa bu satırları okudum, yanlış değerlendirmemek adına durdum düşündüm. Tekrar okudum, tekrar düşündüm. Artık yorumu okuyan kişilere bırakıyorum.
Her hikaye saçmaydı ama 2.9 ruhumu sıkan, oksijensiz bırakıp kapı, pencere açtıran cinsten. Ölüm, intihar, ölüm korkusu, sürekli kendini her koşulda pasif gören bir adam. İntihar edip kendini öldüren arkadaşının ölümünü kıskanan; bunu başarı olarak görüp; kendisinin başarısız olduğunu sürekli yineleyen tabiri caizse manyak bir karakter.
Arkadaşının yerdeki kanlarını tenini okşar gibi okşuyor aynı parmaklarla mezarını açmalıydım bunu bacaklarımın arasındaki sertlik istiyordu diyebilen aşağılık ruh hastası. Kadınlara mezarında bile rahat yok. Sinirim tavan yaptı. Evren ruh hastası karakterimiz gibi sürekli ölümü düşünüp ölümden korkan biri değil di ama intihar ederek yaşamına son verdi. Kurtarılamasın diye en uzak binayı, en tenha saatleri seçti, intihar etmeden önce usturayla bileklerini kesti.
Eeee sürekli ölüm ölüm diyerek hayatı kendisine ve okurken bize zehir eden karakterimiz aslında ilgi manyağı. Kendisi intihar edecek olsa basına haber verirdi. Çünkü insanların merhameti ile beslenen zavallı bir ruh hastası. Bakın bu ruh hastaları kadınların mezarında bile rahat bırakılmadığını bize bu kitapta çok net gösteriyor.
Kitaptaki diğer hikayelere baktığım zaman psikolojik öğelerin ağırlıklı olduğu aşikar. Ben bu kitabı sevdim mi? Sevmedim mi? Bilmiyorum. Tek bildiğim değişik bir yolculuktu ve beni oldukça düşündürdü.