Firdevs
2022 20. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2022 00:00
: Neval El Seddavi - Sıfır Noktasındaki Kadın . Puanım: 9/10 . "Sıfır noktası neresidir?" Sıfır noktası büyük umutlarla yola çıkan bir kadının, her seferinde çaresizlikle kendini bulduğu noktadır. Sıfır noktası, yaşamayı sevmeye çalışan cesur bir kadının ölüme en yakın olduğu noktadır. Bugün hala dünyanın birçok köşesinde sıfır noktasında çaresiz bekleyen onbinlerce yüzbinlerce kadın vardır. . Mısırlı Kadın yazar Neval El Seddavi'nin hapishanede asılacağı anı bekleyen Firdevs'le yaptığı görüşmenin yazıya dökülmüş halidir Sıfır Noktasındaki Kadın adlı bu kitap. Firdevs'in, hayatı mücadeleler, kaçışlar ve zorluklarla geçmiş bu kadının yaşam öyküsünü, içleri sızlatan yaşantısını kendi ağzından dinliyorsunuz. . Aile içi şiddetin, tacizin, mutsuzluğun ve fakirliğin gölgesinde geçmiş çocukluğuna karşın hep umutla hayata tutunmaya çalışan okumak heveslisi küçük bir kız çocuğunun hikayesi. Günümüzde sadece Mısır'a özgü değil, dünyanın birçok yerlerinde sıfır noktasına sıkıştırılmış çokça kadın hikayelerinden birisi sadece Firdevs'in hikayesi. . Bugünde ve gelecekte dünyamızdaki çocukların, çocuklarımızın benzer şeylere maruz kalmaması adına, okumayı ve okutmayı görev edineceğim herkesin okuması gereken, iç sızlatsa da yüzleşmemiz gereken, cesur, onurlu bir kadının hikayesi . #alıntı "Geçmişimde, çocukluğumda kayda değer bir şey yoktu; ne aşk ne de başka bir şey. Bu yüzden benim söylediğim her şey gelecekle ilgiliydi. Çünkü gelecek, istediğim renklerle boyamak üzere hâlâ benimdi. Özgürce karar vermek, istersem değiştirmek üzere hâlâ benim..." . "Firdevs, umarsızca en karanlık sona doğru çekilmiş bir kadının öyküsüdür. Bütün zavallılığına ve umarsızlığına karşın bu kadın, benim gibi yaşamının son anlarına tanık olan herkese, yaşama, sevme ve kendilerini gerçek özgürlük haklarından mahrum bırakan bütün güçlere karşı direnip bu güçleri yenme isteği vermiştir." . Emine özdemir Çeviri: Selma Demiröz Syf: 110
Sıfır Noktasındaki KadınNevâl El-Seddavi · Metis Yayınları · 202526,3bin okunma