2022 5. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2022 20:40
Okumak için sabırsızlandim ve nihayet okudum bitti.Kitap kişisel gelişim kitabı görünümlü içerisine roman'sal ifadeler serpistirilmiş bir sözdeyişler kitabı gibi. Kitapta defalarca üzerine basılan "kişisel menkıbe'nin gerçekleştirilmesi üzerinde duruluyor.Bu kişisel menkibeyi, yerine getirebilmek ya da bulmak için feda edilenler,verilen emek ve kat edilecek zaman ve yol herkes için aynı değildir.Ve tüm bunları göze alarak bu "kişisel menkıbe"ye ulaşılabilir ancak. Ben her insanın bu hayatta bir amacı olduğunu ve bu amacını bulması gerektiğini düşünürüm.Amaci ya da yaradılış özelliğinden uzaklaşan insanların bu dünyada mutsuz ve memnuniyetsiz olarak oradan oraya savrulup duracağına inanıyorum.Bu yüzden sözü edilen kişisel menkibeye ulaşma yolculuğu benim ilgimi çekti.Fakat kitabi okurken ne anlatmak istedi acaba?diye çokça sordum kendime.Bu da beni yordu açıkçası.Felsefeyi severim fakat sırf felsefe yapmış olmak için yapılan felsefi sözleri zorlama buluyorum... Son olarak şunu da söylemeden geçemeyeceğim hani her okuduğunuzda yeni bir şeyler dikkatinizi çeker ya işte öyle bir kitap olduğunu düşünüp tekrar tekrar okuyacaklar listeme ekledim.
Düşünce
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,7bin okunma