Mutlu Prens
2022 12. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2022 02:24
Oscar Wilde’ın çocukları için yazdığı hikayeler. Başta çocuk kitabı gibi algılansa da yediden yetmişe herkese hitap edecek birçok konu var kitapta. Elli sayfalık bir kitaba bu kadar güzel şey nasıl sığdırılabilirmiş görmüş oldum. Bencilliği, aşkı, vefayı, dostluğu, çocukları çok güzel bir anlatım ile bize sunmuş yazarımız. Okurken sanki bu hikayeleri çok önceden biliyormuşum hissi uyandı bende. Büyük ihtimalle çocukluk yıllarında okumuşumdur. Okuduğumu hatırlamıyorum ama bülbüle üzüldüğümü, değirmenciye çok kızdığımı, kırlangıcın ölümüne içimin cız ettiğini anımsadım, daha doğrusu hissettim. Hani derler ya bir olayı unutabilirsiniz ama size hissettirdiklerini unutamazsınız diye. Bende de öyle oldu sanırsam. Elbette bu durum yüreğimde hala merhametin sevginin ilk çocukluk yıllarımdaki kadar diri ve yaşıyor olması, günümüze göre kendimden hala umudu yitirmemem gerektiğini anımsattı. Okuyun okutun arkadaşlar. Kitapla kalın.
Mutlu PrensOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202429,8bin okunma