2022 18. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2022 01:01
Orta Doğu'nun Mardin topraklarında büyüyen iki arkadaşın zamanla yolları ve bağları ayrılır. Arkadaşı Hüseyin'in ölümünü duyan İbrahim, çocukluk hatıralarının dolu olduğunu Mardin'e tekrar gelip, arkadaşının ölümünü araştırmaya başlar. Fakat Hüseyin'in ölümü hakkında ne kadar çok araştırırsa olaydan o kadar çok etkilenir ve etkisi altından çıkamaz. Olay artık İbrahim için araştırmadan çıkarak kişisel bir mesele haline gelir ve içsel huzursuzluğa sebep olur. Bu huzursuzluğunu giderebilmek için olayın asıl sebebi olan Meleknazı bulmaya ve ona yardım etmeye karar verir. Kitap 160 sayfasına rağmen bütün sayfaları dolu dolu bi kitap benim için. Hikayenin yanında bize gösterilenmeye çalışılan acı bir gerçeklikte var. Hüseyin'nin ölümündeki sebepler, doğu topraklarında ki zulümler, dini çıkarlar adına yapılan IŞİD saldırıları, insanlık sorunları ve birçok olayları çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Günümüzde hala yaşanan acı gerçekler bunlar aslında, bu insanlık zulümlerini ilk defa duyup okumuyoruz. Ne yazık ki doğu topraklarında hala daha zulüm var, dünyanın çoğu yerinde olduğunu gibi. IŞİD saldırıları yüzünden evlerinden memleketlerinden atılıp ; evleri, aileleri dağılan yüzlerce insan; esir alınan , Meleknaz gibi tacize uğrayan onlarca kadın ve çocuklar ve daha fazlası var. Bu olayları duyup, üzülüp bizim için etkileri yitirdikten sonra olanları unutup tekrardan günlük yaşantımızda devam ediyoruz ne yazık ki. Ama biz bunları unutsakta, hala insanlar, bu olayları ve daha fazlasını yaşamaya devam ediyor. Eleştirdiği belli başlı konular ve güzel bir şekilde ele alınmış bir konusu var. Yazarın yazım tarzına okudukça alışıyorsunuz. Özellikle de hernes hikayesini aklımda yer etti. Bazı gerçekleri göz önüne seren ve içten içe insanı sorgulatan bir kitap. Zülfü Livaneli'ninde okuduğum ilk kitabıydı. Başka kitaplarınıda okumak isterim
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,6bin okunma