2022 31. kitabı
Yazar Şule Koyuncu Turan’ın kaleminden ilk kitabı salıncak. Anlatımıyla ,olay örgüsüyle çok bizden bir kitapla karşılaşıyoruz.Erbaa’da geçen olaylar ,çocukların şivesi hiç yabancı gelmiyor bundan mütevellit. İlk basımda öykü kitabı olan Salıncak kısa bir öykü iken , ikinci baskıdan roman olarak çıkıyor yayınevinden.Birinci baskıyı okuyan arkadaşlarımızı da en çok etkileyen bu öykü olmuş zaten, bu açıdan doğru bir karar gibi gözüküyor. Gelelim romanımıza … Her bir karakterin farklı kader yazgısı özellikle kadın karakterlerin karşılaştıkları toplumsal problemler günümüzün de kanayan yarası maalesef.Hasta bir anne , aciz bir ağabey ve onların gerisinde iki güzel kız kardeş. Hayatın acımasız yönüyle erkenden yüzleşmek zorunda kalan Serpil içimizi burkuyor.Yaşanılan bu olaydan hiç etkilenmeden sıyrılan adamı ellerimizle toplumun dışına itmek istiyoruz.Ve maalesef bu toplumda her gün yaşanılan olaylar bunlar, bu hali daha çok dokunuyor içimize.Hatun ve Zehra en temiz karakterler ,birbirlerine can yoldaşı olmuş bu güzel kızların güzel bir gelecekleri olsun istiyor içimiz.Zehra evet okuyor kendi yoluna gidiyor ama Hatun ailesinin karanlık geçmişinden kurtulamıyor. Kitabın ismini çok yerinde buldum ben.Dileğim çocuklar hayalleriyle sallanırken salıncaklarında gökyüzünün maviliğinden başka bir şey düşünmesinler.
SalıncakŞule Turan · Luna Yayınları · 202039 okunma