2022 58. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2022 01:33
Kendine Ait Bir Oda & Virginia Woolf + "Bir sene içerisinde kadınlar hakkında kaç kitap yazıldığından haberiniz var mı? Bunların kaçının erkekler tarafından yazıldığından haberiniz var mı? Evrenin belki de en fazla tartışılan hayvanı olduğunuzun farkında mısınız?" Vay be! Tokat yemişe döndüm. Daha önce feminist ve eşitlikçi onlarca kitap ve makale okudum, bu konuda tartıştım. Ama şu biraz önce okuduğunuz cümle kadar sarsmadı hiçbiri beni. + Kitabın başlığındaki araç oda. Fakat burada oda; kendine ait olacak bir düşüncenin, bir metnin olmasını ifade ediyor. Kadınların başarılı olmak, başarılı yapıtlar ortaya koymak, belki de eşit yaşamayı hak etmesi üzerine bir metin (deneme). Bir olgunluk ki bunu zihinsel olarak düşünelim, kadınların bunu yeterli süreçleri aşarak başaracağı vurgulanıyor. + #virginiawoolf #kendineaitbiroda #okudumbitti #kitap #kitapönerisi #kitapönerileri #kitaptansözler #kitaptavsiyeleri #kitaptavsiyesi #book #bookstagramturkey #booklover #bookstagram #keşfet #keşfetteyiz #fypシ
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · İletişim Kitabevi · 202148,2bin okunma