Yaşam Bilgisi
2022 4. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2022 21:26
▫️Bireysel psikolojinin öncüsü olan Alfred Adler bu kitabında, her şeyin başlangıcı olarak çocukluk yıllarını ele alır. Bir insanın ileriki yaşlarda yaşadığı ruhsal sorunların asıl sebebi çocukken yaşadığı bir takım travmatik olaylara dayandığını söyler. Çeşitli yaşanmış olaylardan da bahsederek savunduğu fikri açıklar.Yazar, kitabında sürekli aşağılık kompleksi ve üstünlük kompleksinden söz etmiştir. Temelinde yine çocukluk yıllarında edinmiş olduğunu ve yaşam stiliyle bütünleşip farklı sorunlara sebep olacağını vurgular.Aile kavramının önemini ve çocuklar üzerindeki etkisinden de bahseder. ▫️ Çocukların sağlıklı bir birey olması için doğru şekilde eğitilmesi gerekir.Ebeveynlerin başarılı olmadığı durumlarda ruhsal sorunları olan nevroz kişilere rastlarız.Son olarak sağlıklı birey demek, topluma yararlı birey demektir.Önemli olan kompleksimizin yararlı ve zararsız tarafta olmasıdır. ▫️İnsan bazen kendi ruhunun yaptırdığı şeylere anlam veremiyor.Davranışlarımızın altında ne büyük komplekslerimizin olduğunu bilmiyoruz veya tanımlayamıyoruz.Yazarın aksine ben farkındalığımız olduğu sürece bazı şeyleri düzeltebileceğimize inanıyorum. Yalnızca bunu kendimiz istemeliyiz ve yapmalıyız. Farkında olursak, yaşam stilimize uyarlarsak değişiriz.Benim için aydınlatma tadında bir kitaptı. Teşekkürler Alfred!
Psikoloji
Yaşam BilgisiAlfred Adler · İlya Yayınevi · 2016784 okunma