·616 syf.····Okunma: 19 Nisan 2022 12:42 Karanlık diyarların ışığı Lucas ve gecenin kızı Lssya…
Onlar birbirinden çok ayrı zamanlar da yaşayan ve yüzyıllar öncesine ait bir kehanetin, kaderlerini birbirlerine bağladığı, birbirine yasaklı iki ayrı ırktır.
Peki ya aşkın kendisi bile aşkın önüne geçemezken, kehanetler, kurallar, yaratılmış diğer varlıklar mı geçebilecekti? Karanlığın ışığına aşık olmuş bir varlığın ruhunu, hangi kehanet tutsak ya da yok edebilecekti?
Yazar kitabında, sadece insanların değil tüm yaratılmış varlıkların iktidar açlığıyla diğer yaratılmışlara hükmetme istemi, onlardan üstün olma çabası ve hırsları yüzünden ırklarının özünden çıktığını vurgulamış, olumlu anlam taşıyan iyi ile olumsuzu çağrıştıran kötünün simgelediği istek ve davranışlar bütününü, karakterlerin yaratılışları üzerinden anlatmaya çalışmış, bu iki ezeli ilkenin birbiriyle çatışmasını ve iyiliğin adalet saçan mücadelesini konu almıştır. Doğanın dengesi ve bu dengeyi bozan varlıkları da unutmamış, "tüm tabiat, içinde barındırdığı varlıklar ve oluşumlarla bir bütün ve dengeli olduğu zaman eksiksiz ama zarar gördüğü zaman bütünlüğün dengesi bozulur, farklılaşır ve eksilir" demek istemiştir. Ayrıca her varlığın bir ruh eşi olduğuna ancak onu bulduğunda duygusal, psikolojik ve fiziksel olarak gerçek anlamda tamamlandığını, bir diğer değindiği nokta yaratılış farklılıklarıyla da, aynı ana babadan olma ikiz bile olsa varlıkların birbirinden çok farklı olduğunu anlatmak istemiştir.
Ah, Lucas Tüm yaratılmışları yüreğinin ışığıyla aydınlatan karanlıklar prensim, vampir bakışlım, kanlı kekim! Çok zor oldu sana veda etmek.
Öyle güzeldi ki kitap, çok sevdim. Kırk yıl düşünsem, zerre haz etmediğim fantastik türünü böylesi seveceğim gelmezdi aklıma. Fantastik bir kitaba felsefe yükleyen olarak, sanırım adımı kanlı harflerle şato girişine ya da bir mahzen duvarına yazdırabilirim. Düşünün ki, benim gibi biri kitap hiç bitmese dedi. Keşke yazar devam kitabı yazsa. @isilcakitaplar lütfen duy sesimi! Benim gibi fantastikten nefret edene bu kitabı sevdirdiysen devam etmen gerekli. Aksi takdir de Lssya’dan daha acemi bir cadının büyülerine maruz kalabilirsin