"Bana cefa ediyorlar bilmem nedendir. Benim korkum senden değil kaderimdendir. Herkes bana deli diye gülüp geçiyor. Senin aşkın beni kara gözlüm deli ediyor."
Bir Türk İskandinav Mitolojisini bu kitaptan okursa hikayeyi bağlayacağı şarkı da tam olarak bu olurdu :)
Demir cadı,Keder getiren,Ateşten dönen isimlerini alan ️Angrboda, güçleri yüzünden Odin tarafından 3 kez yakılmış , yüreği alınmış , Dokuz Alem'in en güçlü cadısıdır. Bu öyle bir cadı ki kurtları doğurduğu için kurtların annesi olarakta biliniyormuş. Bir gün Loki adında bir tanrı elinde cadının yüreği ile çıkagelir. Ve cadıya yüreğini geri vererek onu hayata döndürür. İşte bu andan itibaren Loki ve Angroboda ayrılmaz bir bütün olurlar ve 3 çocukları olur. Bir yarı ölü,bir kurt ve bir yılan.İşte bu yüzden Devler ve Tanrıların savaşı Ragnarok için ve aynı zamanda cadının canavar bile olsalar evlatları için verdiği ayrı bir savaş başlamış olur.
İskandinav Mitolojisi ile Ragnarok dizisi ile tanışmıştım. Geel vatandaş geeel ; Odin,thor,loki ve diğerleri hepsi bu kitaptalar :) Ben Kirke'yi okuduysanız(ki o Yunan Mitolojisi ile ilgiliydi) bu kitaptanda hoşlanacağınızı düşünüyorum,yalnız google yanınızda hazır olsun. Cadının YüreğiGenevieve Gornichec