2022 159. kitabı
#seldaokudu #bizsizdünya İnsan kitabın ismini okumaya başlamadan önce okuyunca bile tüyleri diken diken oluyor. Bizsiz Dünya? Acaba nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? Aslında düşünmeye de pek gerek yok yazarımız bizim için yazmış. Önsöz kısmında da sizi neler beklediğini ve nasılsın neden böyle bir kitap yazdığını da çok güzel ifade etmiş. Ve bu kitabı yazmadan önce de çevresel faktörleri rapor etmek için en güzelinin gidip görmek olduğunu düşünüp seyahatler gerçekleştirmiş. Eee gazeteci kimliği de olunca altmış ülke ve yedi kıtaya yolculuk gerçekleştirmiş artı donanıma da sahip olunca ve yazma isteği daha da artınca ortaya bu kitap çıkmış. İnsanlığın en büyük düşmanı yine insanlar değil midir? Dünyayı en hoyratça kullanan ve yine dünyaya en çok ihtiyacı olan kişiler olsak da zararı ve yıkımı biz veriyoruz. Bilinçsiz tüketim, bencilce kullanım ve kontrolsüz üretim ile tüketim hepsi bizden geçiyor. Onunla da kalmayıp sadece biz var gibi yaşıyoruz. Dünya bizimle daha da bir kontrolden çıkmaya doğru gidiyor. Ehh kitap sayesinde biraz da içimi dökmüş olayım değil mi ama Peki 'Bizsiz Dünya' nasıl olurdu? İşte onu yazarımız bize anlatıyor ve biz de okuyoruz. Bolca örnekler ve resimler ile de güçlendirilmiş bir kitap olmuş. ️ Açıkçası beni biraz yoran bir kitap oldu da diyebilirim. Tamam okurken araştırmayı severim ve tamam yazarımız da bu araştırmayı yapmış ama ehhh hali ile yabancı yazar olunca örnekler, yerler daha fazla yabancı olunca insan da ister istemez bir Google başvuruyor. Bu da okurken telefon elde demek oluyor. Tabi ülkemizden de örneklere yer verilmiş ama çoğunluk yabancıydı. Zaten uzun uzun yorum yapılacak şöyle olmuş böyle olacak gibi detaylara girilnekten ziyade okunması gereken bir kitap.
Bizsiz DünyaAlan Weisman · Altın Kitaplar · 200847 okunma