Düşünsenize emin olarak bildiğiniz şeylerin hepsi aslında bir yalandan ibaret
2022 27. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2022 22:02
Eylemlerimizin sonuçlarını bilemeyiz ilerde neye sebep olacaklarını tahmin dahi edemeyiz. Bu yüzden bazı konularda gereksiz ısrarın bir önemi yoktur. Bazen çok emin olduğumuz bir şeyin bizi şaşırtmayacağını değişmez doğru olduğunu düşünürüz ama oysa bildiklerimiz bir yalandan ibaret olabilir de. Rachel kötü evlilik geçirmiş kötü günler geçirmiş alkolik bir baş karakter.Her gün trene binip yoldan geçerken gördüğü evlere kendi hayal dünyasında konuk oluyor. Gördüğü kişilere kendince isimler takıp başkalarına benzetip şöyle ya da böyle karakterli olabileceklerini tahmin ediyordu. Tabi günün birinde bunu yapmanın başına ne tür belalar açacağından habersizdi. Depresif hayatı yolunda gitmeyen işleri aşk hayatının sekteye uğrayıp psikolojisi üzerinde oldukça etkili olması tüm bunlar ona eksi olarak geri yansıdı. Romanı okurken rahatsız olduğum tek şey kahramanın alkolikliğinden gereğinden fazla bahsedilmiş olmasıydı. Hatta bi yerde sinirlenip yeter artık falan demişliğimde oldu :) Genel anlamda romanı beğensem de sonunun şaşırtmasını beklerdim daha farklı bağlanıp bizi tamamen dehşete düşürecek bir son olsaydı çok daha keyifli olurdu. Okunur mu okunur ilk başlarda biraz sıkıcı gelebilir ama olaylar ilerledikçe keyif almaya başlıyorsunuz. Okuduğum ilk polisiye tarzı romandı. Dediğim gibi sonu çok daha iyi olabilirdi bence. Birazcık hüsrana uğradım. Keyifli okumalar şimdiden :)
Trendeki KızPaula Hawkins · İthaki Yayınları · 202013,6bin okunma