2022 19. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2022 20:32
Düşünün,çünkü henüz yasaklanmadı. 1984 için üzerimde geç kalmışlık serzenişi vardı.Kitabı bitirdikten sonra,birkez daha yürekten inandım ki "kitaplarımda bir kaderi vardır."iyi ki bu yaşımda bu zihinle okudum. 1984 distopik bir dünyada geçiyor ve totaliter yapının öğretilerini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. İnsanları değil,insanların düşüncelerini yöneten bir sistem düşünün.Her an dinleniliyorsunuz,izleniliyorsunuz,yönlendiriliyorsunuz yani kısacası ortada düşünce özgürlüğü diye birşey kalmıyor böyle bir olgu hiç olmamış gibi unutturuluyor."Düşünce polisi"adı verilen yapı,sevginize,nefretinize,öfkenize,zevkinize,duygularınıza,hislerinize bile müdahale ediyor.21.yüzyılın bundan farkı ne? Tek fark düşünmemize izin veriliyor,bundan da pek emin değilim.Gecmiste ve günümüzde dünya sahnesinde tezgahlanan oyunlar düşünüldüğünde,ütopik olduğu kadar gerçekçide bir romandır.Yalnızca yarına değil bugüne ilişkin uyarıdır.İçinde olduğumuz durumları sürekli düşünen ve sorgulayanlar için mükemmel bir baş yapıt,fikrimce okumayan çok şey kaybeder.
1984George Orwell · Can Yayınları · 2023200bin okunma