2022 4. kitabı
bana 2 saat uzaklıktaki arkadaşlarıma selam olsun, iftara gideceğim diye onlar sayesinde sonunda bir kitap bitirebildim. darısı kütüphanemdeki diğer kitapların başına. fakir edebiyatı tarzına aşina olmam (dostoyevski kitapları ve Martin Eden geldi aklıma şimdilik) nedeniyle sıkılacağımı düşündüğüm bir kitaptı, ve öyle de oldu :') neyse en azından beklentiyi karşılayıp kötü bir süpriz yapmadı, her ne kadar gömer gibi başlasam da yarattığı karakterin orjinalliğine laf edemem. Ve gayet de başarılı bir kurgu da vardı, her ne kadar aşina olduğum kitaplarada benzese de, ki benzemek zorunda çünkü aynı konuyu işliyorlar ne kadar farklı olabilir ki. zaten bu nedenle başarılı bulduğum bir kitap, olabileceği kadar farklı yapılabilmiş. bir kitabı da sıkıldım diye gömecek değilim(belki de beni sıkan beklentilerimdir), uzunluğu da gayet yerindeydi. sadece dediğim gibi yakın zamanda benzer bir alanda(fakir/aç birisinin yaşadıkları) kitap okuduysanız sizi patlatma ihtimalinin fazla olduğunu söyleyebilirim. merak ettiğim şeylerden birisi(araştırma için üşenmemeyi öğrenmeliyim :( ) yazarında fakirlik vs çektiğini düşünürsek acaba anlattığı şeyler arasında kendi hayatından bir parça veya esinlenme var mı, yoksa tamamen hayal gücü mü merak ediyorum. takıldığım yerlerden birinden bahsetmem gerekirse, en sonda gemide çalışmaya gidiyor. peki bunu açlıktan ölecek duruma geldiği zamanlarda neden yapmıyordu. gemide çalışmaya gitmesi sırf oradan geçtiği için tesadüf mü? yoksa inatçılığının kırılması mı vs vs. başka takıldığım kısım yok. kısacası genel olarak beğendiğim, özellikle yarattığı orjinal karakter sayesinde üzerine bolca konuşulabilecek bir kitap.
AçlıkKnut Hamsun · Varlık Yayınları · 201735,7bin okunma