Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 27 Nisan 2022 12:29 1.BÖLÜM (Bir Ömür Nasıl Yaşanır?)
Hayat, derbederlik ve tembellik için çok uzun, fakat hırsla, yağma ve haydutluk yapmaya değmeyecek kadar kısadır.
Yaşınız ilerledikçe önünüzdeki hayatın kısaldığını anlıyorsunuz. ( ve bu cihetten kendinizi ve çevrenizi ilgilendiren mevzuların dışında, şahsi hırslardan kendinizi sıyırmanız gerekiyor.
Hikaye ve roman okumak insanı çok dinledirip, hafızasını açıyor. Sakın unutmayın en önemli şey hafızadır.
Hayatımız temel olarak dörde ayrılır;
12-25 yaşları arası
25-40 arası
40-55 arası
55-ve sonrası
13-25 YAŞLAR
Zihin, hafıza ve beden sağlığının en yerinde olduğu dönemdir.
Okuyup, öğrenmek, spor yapmak ve hemde fırsatları kollayıp, etrafı gözlemek lazım.
İyi bir yaşam için, sigara içiyorsanız bırakın. Yağlı yemeklerden tümden vazgeçin. Bir de muhakkak okuyun, hikaye ve romanın dinlendiren ve hafızayı açan gücünü ihmal etmeyin. En önemli şey hafızadır.
Artık bir ortaokul çoçuğu bile Aristo’nun bildiklerini biliyor, diyorlar. Yok canım, o çocuk Aristo’nun bildiğinin çeyreğini bilmediği gibi, onun yaptığını da yapamıyor. Bu eğitim tam aksine, insanların yaratıcı taraflarını öldürüyor.
Ahlat: doğada kendiliğinden yetişen bir ağaç.
Bugünkü aklım olsa hem Doğu’yu hem Batı’yı öğreten bir üniversitede okur, sonra da İtalya’da uzunca araştırmalar yapardım.
25-40 YAŞLAR
Kimsenin sizi bulmasını beklemeyin; nitelikli insanları siiz arayın! Ben insanları arar bulurum. İyi hocalardan eğitim almak için bizzat çok uğraşmışımdır. Neticede kimse gelip beni keşfetmedi. Kimsenin gelecek hali de yoktu!
Çok okumanızı, gezmenizi, yeniden öğrenmenizi, dil dahil eksiklerinizi tamamlamanızı öneriyorum.
Sağlıklı, dengeli ve disiplinli yaşamanızı öneriyorum.
40-55 YAŞLAR
Bu dönemde birikiminiz iyiyse olgunluk ve terennüm çağı başlıyor.
Terennüm; mırıldanır gibi, güzel ve alçak sesle şarkı söyleme.
40’lı yaşlar insana bir olgunluk, sakinlik derinlik getirir. Birini 40’ından sonra daha iyi sevebilirsiniz, hatta daha iyi bir aşık olursunuz.
Dostlarınızla ilişkileriniz de daha bilgece ve özverili olur.
55-VE SONRASI YAŞLAR
Esas olan 25’ine kadar öğrendiklerinizdir. O yaşa dek okuduğunuz kitaplar, seyrettiğiniz filmler, gördükleriniz hayatınız boyunca sizinle kalır. Belli yaşlardan sonra öğrendiklerinizi aynı hızla unutuyorsunuz.
Ustalık dönemi diye adanldırılır.
Yetmiş’ten sonra tekrarlama devreleri başlıyor.
Tavsamak; (bir iş, bir durum) eski gücünü, hızını yitirmek, tavı geçmek, yavaşlamak, gevşemek.
Özel hayatınızla ilgili kimseyi dinlemeyeceksiniz! Anneniz babanız dahil.
Kendi yolunuzu kendiniz çizmeye çalışın.