2022 245. kitabı
Öyküler benim için hep çok özel olmuştur. Çünkü az sözle çok şey söyleme sanatıdır #öykü Zordur aslında #öykücülük ,her ne kadar roman karşısında bazen önemsenmese, ikinci planda kalsa da. Öykü, okurun ağzına bir parmak bal çalar, tadı damağınızda kalır, gelmesiyle gitmesi bir olur ama, aklımızda türlü türlü sorular bırakır giderken. İşte bu yüzden öykü yazanlara gıpta ile bakarım. Öykücülüğe soyunma cesaretlerinden dolayı da özenirim hep. @eserkemall ‘in #mevsimlik kitabı da bir öykü kitabı. 18 öykü var kitapta. Hem de öyle öyküler ki bunlar, en sevdiğim öykü şuydu diyemiyor insan. Her öyküyü evet ya bence en güzeli bu diye bitiriyor ve her yeni öyküde ama bu da şahaneymiş diyorsunuz. Mevsimlik’teki öykülerin her biri birbirinden özel konulara değinip birbirinden derin yaraları parmak basmış. Bu kitapta okuduğum öyküler hakikaten kısacık ama çok derin mevzulara en isabetli noktalarından temas etmiş. Kimi yarayı iyileştirmek, kimini de unutulmasın diye kanatmak istemiş #eserkemal Her bir öyküsünde hepimizin bildiği, çoğunlukla da bilmezden geldi acılar dile getirilmiş. Sorunlar belli ama bakış acıları farklı ve bu bakış açıları çok derin izler bıraktı bende. Madem az sözle çok şey anlatan öyküler okudum öyleyse ben de bu kez çok uzatmamalıyım lafı. ️Akıcı dili ve her öyküde sizi farklı yolculuklara çıkaran kurgularıyla, bu içimizden gelen öyküleri mutlaka ama mutlaka okuyun. Kitap, bittikten sonra size sorgulayacak pek çok şey bırakacak ve uzun süre etkisinden kurtulamayacaksınız. Bir kitabı daha olduğunu öğrendiğim yazarımızı bu birbirinden başarılı öyküleri için yürekten kutluyor ve şimdiden yazarımızın diğer kitabı #elimibırakma ‘yı okumanızı da tavsiye ediyorum. Sağlıkla ve kitapla kalın.
MevsimlikEser Kemal · Klaros Yayınları · 202116 okunma