2022 84. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2022 15:59
Mucizelerin yaşamasına izin verip bizim de onların birer parçası olduğumuz bir dünya diliyorum. Kapak Güney Amerika savanlarının ve yağmur orman- larının yüzlerce metreüzerinde yükselen ada benzeri yeryüzü oluşumları tepuilerde çok çeşitli endemik bitki ve hayvan türü bulunuyor. Dünya, Yeniden Gezegenimize yatırım yapmanın tam vakti! Dünya Günü’nde kü- resel ısınma ve çevre kirliliğine karşı gelişen bilinci destekliyoruz. Görme Yetisi Yeni doğan farelerin gözleri açılmadan önce, retinalarının görmeyi simüle ettiği kanıtlandı. Dağın Tepesinde Bir Başka Dünya Guyana’da yer alan ve tepui olarak adlandırı- lan düz tepeli dağlar, yeni türleri tanımlamak ve evrimin gizemlerini çözmek adına araştır- macılara fırsat sağlıyor. Tüm Tuhaf Harika- larıyla Denizatları Büyüleyiciler ama yok olmak üzereler. Plastik Akan Nehir Ganj Nehri’nin imtihanı. Hepsi Bir Şarkı için Küba’da ötücü kuşların geleceği. Arkamızdaki Suyun Hikâyesi Gana’da sorumlu balıkçı- lık geleneği toplulukları birbirine bağlıyor.
National Geographic Türkiye - Sayı 252 (Nisan 2022)National Geographic Türkiye · Group Medya · 202217 okunma