2017 3. kitabı
Kafka okuyan herkes bilir, Kafka çok başkadır, karakteristik bir kalemi vardır, kendine özgüdür ve kimseye benzemez diyebileceğimiz kadar farklıdır. Mektuplarında da onun bu farklı yönünü görebiliyorsunuz. Her mektubunda kendini belli eden o farklı üslubu ve zaman zaman melankoliye varan ruh hali kitabın her sayfasına hakimdi. Kitapta Kafka'nın Milena'ya gönderdiği mektuplar var, ne yazık ki Milena mektuplarını yok ettiği için onları okuyamıyoruz. Açıkçası bu durum mektuplara odaklanmayı zorlaştırıyordu, çünkü gelen yanıtları bilmeden başka başka satırlar okuyorsunuz ve hiç bilmediğiniz konularda cümlelerle ile karşılaşıyorsunuz.
Milena'ya MektuplarFranz Kafka · Can Yayınları · 202365,8bin okunma
Kafka kendi yazılarının ölümünden sonra yazılmasını istemez, Milena mektuplarını yok eder... Kafka'nın yazıları günümüze o kadar zor ulaşmış ki bunları okuyabilmemiz, bu kitapların bizim elimizde olması bizim için çok büyük bir şans. Zira arkadaşı olmasaydı her yerde kendini belli eden o üslubu, o karakteristik ve kimseye benzemeyen kalemi tanıyamazdık muhtemelen.