cesur, yenilikçi ve üretken bir kadın:
2022 32. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2022 20:24
Daima Susan. Susan’ın oğlu David’in, kız arkadaşı olan ve bu sebeple bir dönem onlarla beraber yaşayan Sıgrid Nunez’in anılar, bilgiler, hafif eleştiriler ile donattığı bir biyografi Daima Susan. Ne zamandır günlükleri ve romanları ile tanışmak istediğim bir yazardı. Günlüklerini satın alırken “Daima Susan” önüme çıktı ve biyografi olduğunu göresiye sepete ekledim. Onunla aynı yerde yaşayan ve tanıyan birini dinleyip daha sonrasında eserleri ile tanışmak muazzam bir zevk olacaktı benim için. Kitabın belirli bir zamanı yok. Anılar anıları açıyor ve Susan Hanım’ın hafif yırtıcı kişiliğine, muzip anılarına şahit oluyoruz. Ne kadar mutlu olsak dahi Susan, oldukça acılar da çekiyor. Aile yapısı maalesef yok, çocukluğunu bir yıkım olarak görüyor. Daha sonrasında meme kanseri ve rahim kanseri oluyor. Atlattım derken hastalığın 4.evresi kapısını çalışıyor. Gerçekten zor bir yaşam ve oğlundan başka kimsesi yok. Beckett seven bir yazar ve onun yanına defnediliyor. Onu tanımak için çok iyi bir kaynak. Severek okudum. Yazarın tarafsız olması da harikaydı, güzel özelliklerinin yanında tuzu biberi olan birkaç huysuzluklarını da öğrenme şansı yakalıyoruz. İyi ki yazmış, iyi ki yaşamış Susan. Ve bizler de Nunez sayesinde onu yakından tanımışız. Günlükler ile devam edeceğim.
Biyografi
Daima SusanSigrid Nunez · Kafka Kitap · 202133 okunma