Merhaba arkadaşlar bu akşam sizlere beyin fırtınası yapabileceğiniz muhteşem bir kitap ile geldim.️
Kitap 114 sayfalık ince bir roman olsa da kesinlikle 1 günde okuyup bitirilecek bir kitap değil. İnsanı düşündüren, ince detaylar içeren bir roman. Kitabın kapağını kapatıp birçok kez kendimi sorguladığım kısımlar oldu. Bir cami hocası -dine en yakın olan adam- bile cehennem korkusuyla yaşarken, biz zavallı insanlar yarım yamalak kıldığımız namaz ile, oruç ile cennete gidebileceğimizi düşünüyoruz, hayalini kuruyoruz ne kadar acı...
Kitap da 2 Muhammed'in kesişen yolları, 2 farklı dine mensup olan gençlerin karşılıklı tartışmaları yer alıyor. İkisi de ayna misali birbirlerinin yansıması. Çıkmazın içinde müslüman olan imam Muhammedin hikayesi.
Gençlerin olmadığı, ölen kişinin yerlerini dolduran yaşlıların barındığı köyde imamdır. Cami saflarının fazla dolu olmaması hatta sabah namazlarında kimsenin olmaması hoca Muhammedi çok üzer. Bu durumu çokça sorgular. Muhammed yine camide olduğu vakit kendi yaşıtlarında genç görür. Köyde genç görmenin sevinciyle tanışırlar. Ya tanıştığı adaşı müslüman olacaktır, ya da adaşının inandığı mensup olduğu dinsizliğe yönelecektir. Birçok sınavdan sonra hoca Muhammed'in müslümanlığı ağır basar, Allaha daha çok yönelir.
@tufantanyel kaleminden
Halime acar Moderatörlüğünde