2017 9. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2017 15:49
Sana da olmuştur. Herhangi bir şeyi nereden ele alacağını bilemez, elini ayağını birbirine dolaştırırsın. Bende şuan böyle bir ruh hali içerisindeyim. Belirtmeliyim ki bu, benim "Tutunamayanlar'ı" ikinci kez okuyuşum. Belki ilerleyen zamanlardan birinde tekrar ihtiyaç duyar okurum. Herkesin okuması gereken bir kitap benim gözümde. Çünkü hepimizden izler taşıyor, sadece yazıldığı döneme değil bugüne, belki geleceğe de ışık tutuyor. Bir insanı anlamak. Geç de olsa onun izinden gidebilmek. Herşey'den önce bu cesarete sahip olmak, sanıyorum çoğumuzun kalkışamayacağı bir durum. Kitabın en çok okunanlar ve en çok yarım bırakılanlar listelerinde üst sıralarda olmasını ise belirli bir altyapı ve okuma isteği olması gerektirdiği için olduğunu düşünüyorum. Bir defa da anlaşılacak bir eser değil, zaman zaman tekrardan açıp bakmak, hazır olduğunda okumak ve her okuduğunda daha iyi anlamak. Sanıyorum biraz gayret gerektiren bir şey olsa gerek. Zor olan herşey aynı ölçüde güzeldir ve haz verir. Kitabınız bol, keyfiniz daim olsun. :)
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202475bin okunma