·148 syf.····Okunma: 09 Mayıs 2022 23:30 Halis mutlu dertli bir müslüman, haliyle dertli bir kalem. Kitabında Kudüs hakkında bilinmeyenleri ve yanlış bililenenleri doğrusu ile anlatıyor. Ümmeti uyandırmak, Müslümanları Kudüs'e uyandırmaktır derdi.
Kitaba geçelim:
İki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümünde kendi değerlerimiz, kendi kaynaklarımızdan ve kendi kavramlarımızla anlatılmış. Zira tarihimizi değerlerimizi kendi kavram ve kaynaklarımızdan değil de yabancı kaynaklardan özellikle Yahudilerin kaynaklarından okuyup onların kavramlarıyla öğrenirseniz yalan yanlış bilgiler ile dolarsınız. Bunun önemine sıkça değinir yazar ki bence de değinmeli.
İkinci bölümünde ise bir seyahat öyküsü ile sahiplenme duygusu pekiştirilmek istenmiş. Özellikle bu seyahate Zeynep adında karakterin olması çok güzeldi. Kızı olan Zeynep de olabilir. imanî duruş sergilemek kadın erkek çocuk yaşlı 7den 70e Tüm Müslümanların görevidir. Kitapta anlatılan önemli yerlere ait fotoğrafları eklemiş yazar. Fotoğraflar siyah beyaz fakat yine de olması gitmeyenler için o yerleri tanıtmak çok güzel olmuş.
Seyahat kısmında yaşanan zorluklardı en çok canımı sıkan. Daha yola çıkmadan yaşanan sıkıntılar...
Her sene Kudüs'e 3 milyona yakın Hristiyanın gittiği ama Kudüs'e giden Müslümanların sayısının 200 bini bile bulmadığını öğrenince yıkıldım.
Vize uygulamasının payının da bunda oldukça büyük olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Yazarken dahi beni çok sinirlendiren bir uygulama: Yahudiler ülkemize vizesiz giriş yaparken; Türk vatandaşları Kudüs'e vizesiz gidemiyor..! Sadece vizeyi de yeterli görmemişler hatta vizeyle giderken bile çekilen eziyetler vazgecirme uğraşları da cabası... Onlar bizim gitmememiz için uğraşa dursun Türkiye de Yahudileri vizesiz alsın ! Daha da acısını ekleyelim mi? Ülkemize gelmek isteyen Filistinlilere Türkiye'nin vize uygulaması...
Yazarın da dediği gibi: " Yahudilerin tek gücü; Müslümanların onları güçlü sanmasıdır..."
"Yapmamız gerekense çok basit: Kuvvet ve Kudret sahibi Allah'ımıza sığınmak, imanımızla ayağa kalkmak ve Yahudi'ye korkaklığını hatırlatmak. Bunu yaptığımız zaman Yahudi kaçacak delik arar.."
Çok şey yazmak geliyor içimden fakat konuyu sonlandıramazsam da Aliya İzzetbegoviç'in şu sözünü bırakıp yazıyı sonlandırmak istiyorum
"Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır."